0

П рез деня облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна. На отделни места, главно по крайбрежието и в планините на Югозападна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи от североизток, до умерен, в крайните източни райони до силен. Ще остане студено с максимални температури между 2° и 7°, в София - около 3°. Това сочи прогнозата на НИМХ.


 

През деня облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна. На отделни места, главно по крайбрежието и в планините на Югозападна България, ще превали слаб сняг. Вятърът ще се задържи от североизток, до умерен, в крайните източни райони до силен. Ще остане студено с максимални температури между 2° и 7°, в София - около 3°. Това сочи прогнозата на НИМХ.


 

Над Черноморието облачността ще разкъсана, предимно значителна. На отделни места, главно по Южното Черноморие ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 3°-4°. Температурата на морската вода е 4°-5°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и на отделни места, главно в Рило-Родопската област, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 5°, на 2000 метра - около минус 11°.