0

Е мблематичното шведско комби Volvo V60 е вече в България. Новият модел блесна в двора на Националния исторически музей. Официалният вносител на марката у нас „Мото-Пфое” представи ексклузивно автомобила след световната му премиера на автосалона в Женева. Изцяло новото Volvo V60 съчетава красив дизайн и модерни технологии с функционалност и ежедневна практичност, специално създадени да откликнат на всички потребности на  съвременния живот.

Емблематичното шведско комби Volvo V60 е вече в България. Новият модел блесна в двора на Националния исторически музей. Официалният вносител на марката у нас „Мото-Пфое” представи ексклузивно автомобила след световната му премиера на автосалона в Женева. Изцяло новото Volvo V60 съчетава красив дизайн и модерни технологии с функционалност и ежедневна практичност, специално създадени да откликнат на всички потребности на  съвременния живот.

Новото Volvo V60 идва със системата за свързаност Volvo on Call като част от стандартното оборудване на модела. Тя дава възможност за връзка на автомобила с телефон 112 и СБА и освен това позволява на водача да управлява редица функции през смартфона си, като да стартира двигателя и да включи отоплението, още преди да излезе от вкъщи.

За първи път Volvo представя новия си модел от серията 60 с каросерията комби. С този нетрадиционен подход шведската марка подчертава за пореден път стабилните си позиции на производител на луксозни комбита, които съчетават добрия дизайн с ежедневната практичност. Марката припомня традициите на марката в създаването на семейни комбита и набляга на многофункционалния дизайн на новото Volvo V60, специално създадено да отговори на потребностите в съвременния семеен живот.

Новото Volvo V60 задава нов стандарт в класа на средноразмерните премиум комби автомобили, с луксозен интериор, свързаност, модерни системи за безопасност и технологии за подпомагане на водача. Дължината му е 4761 мм, а междуосието е 2872 мм, което го прави малко по-голямо от модела ХС60. Комбито предлага просторен и луксозен интериор за петима пътници, а стандартно огромният багажник е с обем от 529 литра, като със сгънати задни седалки капацитетът нараства до 841 литра, а в същата конфигурация до тавана събира 1364 литра.

Мултимедийната система Sensus е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G, осигурявайки свързаност на водача през цялото време. Контролът се осъществява чрез интуитивен дисплей с 9-инчов сензорен екран, който съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление.

Новото Volvo V60 ще се предлага с богата гама двигатели, сред които и две опции за задвижване чрез Plug-in Hybrid технология – новият двигател T6 Twin Engine AWD с комбинирана мощност 340 к.с. и T8 Twin Engine AWD с 390 к.с. Бензиновите мотори са Т5 с мощност 225 к.с. и Т6 с 275 к.с. За тези, които изминават голям годишен пробег, са удачни дизеловите мотори D3 със 135 к.с. и D4 със 165 к.с. Те са съчетани с 6-степенна механична скоростна кутия, а за бензиновите мотори със задвижване на четирите колела AWD стандартна е 8-степенната автоматична трансмисия.

Новото Volvo V60 се предлага с богат набор от стандартни системи за безопасността на пътниците, включително авангардни функции в помощ на водача, които го превръщат в един от най-сигурните автомобили на пътя. Комбито е оборудвано със система за безопасност City Safety с автоматично прилагане на спирачките, която засича пешеходци, велосипедисти и големи животни, и активира автоматично спиране, за да избегне сблъсъка или да го смекчи, ако е неизбежен. Системата Pilot Assist подпомага завиването, ускорението и спирането при скорост до 130 км/ч.