0

Ш ведският производител Volvo представи високопроходимата версия Cross Country на новото комби V60. Подобно на комбито V60, изцяло новото V60 Cross Country олицетворява идеята за многофункционалното шведско семейно комби. Към този профил моделът има способността да се движи по всякакви пътища, която е определяща за моделите Cross Country на Volvo още от създаването на гамата през 1997 г. Солидният модел е най-новото попълнение в моделната гама на шведите.

Шведският производител Volvo представи високопроходимата версия Cross Country на новото комби V60. Подобно на комбито V60, изцяло новото V60 Cross Country олицетворява идеята за многофункционалното шведско семейно комби. Към този профил моделът има способността да се движи по всякакви пътища, която е определяща за моделите Cross Country на Volvo още от създаването на гамата през 1997 г. Солидният модел е най-новото попълнение в моделната гама на шведите.

Пътният просвет на V60 Cross Country е увеличен със 75 мм спрямо V60, благодарение на специално разработеното за него шаси и окачване, които подобряват офроуд възможностите на автомобила. Задвижването на всички колела е стандартно при Volvo V60 Cross Country, както и функциите за спускане по наклон и контрол на стабилността и сцеплението. Наличен е и специален режим на шофиране Off-Road.

Също като новите модели от сериите 60 и 90 на Volvo, новото V60 Cross Country се базира на специално разработената платформа SPA и има същите технологии за безопасност и система за свързаност и инфотейнмънт. Стандартна за V60 Cross Country е прочутата система за безопасност на Volvo – City Safety с автоматично спиране. Тя помага на водача да избягва потенциалните опасности, като разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни.

Системата за полуавтономно управление подпомага водача със завиването, ускорението и спирането при пътища с добра маркировка и скорост до 130 км/ч. Функциите за предотвратяване на навлизането в насрещното движение и предпазване от излизане извън пътното платно също са стандартни. Опционалната функция за предупреждение за опасност от удар при движение назад с автоматично спиране допълнително повишава безопасността. Всички тези доказани технологии правят новото Volvo V60 Cross Country в един от най-сигурните автомобили на пътя.

Инфотейнмънт системата Sensus Connect на Volvo Cars е напълно съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G и осигурява безпроблемна свързаност на водача, независимо от това дали шофира в града или по извънградските пътища. На таблото през водача се намира интуитивен, подобен на таблет сензорен екран, който съчетава функциите на автомобила, навигацията, услугите за свързаност и приложенията за забавление. Новото Volvo V60 Cross Country ще бъде налично с бензинов двигател Т5 AWD и дизелов двигател D4 AWD. На по-късен етап ще бъдат налични две хибридни версии Hybrid и Plug-in Hybrid.