0

П реди година дебютира третото поколение на германския луксозен всъдеход Volkswagen Touareg. Флагманският SUV в гамата на марката стартира с 3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов двигател с мощност 286 к.с., който напълно удовлетвори очакванията на повечето потребители, желаещи да шофират модела. За тези, които искат още повече динамика от своя всъдеход, Volkswagen зареди новия Touareg с нов 4,0-литров 8-цилиндров турбодизелов мотор с максимална мощност от 421 к.с. и максимална тяга от 900 Нм.

Преди година дебютира третото поколение на германския луксозен всъдеход Volkswagen Touareg. Флагманският SUV в гамата на марката стартира с 3,0-литров 6-цилиндров турбодизелов двигател с мощност 286 к.с., който напълно удовлетвори очакванията на повечето потребители, желаещи да шофират модела. За тези, които искат още повече динамика от своя всъдеход, Volkswagen зареди новия Touareg с нов 4,0-литров 8-цилиндров турбодизелов мотор с максимална мощност от 421 к.с. и максимална тяга от 900 Нм.

Новият агрегат 4.0 V8 TDI превръща Touareg в най-мощният дизелов SUV от германски производител. Максималната мощност от 421 к.с. се достига в интервала от 3500 до 5000 об/мин, а максималният въртящ момент от 900 Нм е наличен в широкия диапазон от 1000 до 3250 об/мин и достига нивото на подчертано спортни автомобили. Тази огромна мощност осигурява отлични динамични характеристики. Новият Touareg V8 TDI демонстрира своята динамична природа когато

ускорява от място до 100 км/ч за феноменалните 4,9 секунди.

Максималната скорост е ограничена до 250 км/ч. В същото време новият двигател V8 покрива най-новите условия на стандарта за емисии Euro-6d-TEMP. С новия дизелов мотор Volkswagen Touareg е истинска хала на пътя, независимо дали се движи с висока скорост по магистралата или се катери към планински връх по пътища със завои. Флагманът на марката ще се появи на определени пазари в края на май 2019 г.

Както подхожда на един истински флагман, новият Volkswagen Touareg 4.0 V8 TDI има богато стандартно оборудване. Сред най-ексклузивните екстри са двата стандартни дизайнерски интериорни пакети. Пакетът Elegance предлага модерен интериор, при който металът доминира в съчетание с избрани цветни тонове, а Atmosphere е с топъл, гостоприемен салон с дърво и естествени тонове. И в двата случая тапицериите на вратите и седалките са с кожа тип Vienna като стандартно оборудване. Опционално

Volkswagen Touareg V8 TDI може да бъде поръчан като спортна версия R-Line.

Стандартното оборудване е разширено с въздушно окачване, заден капак с електрическо отваряне и затваряне, комфортни седалки и аларма, педали от стомана и пакет Light & Sight, включващ автоматични външни огледала с функция против заслепяване и автоматичен контрол на предните светлини. Новият Touareg V8 TDI е оборудван стандартно с 19-цолови алуминиеви колела вместо 18-цоловите.

Новото поколение на Volkswagen Touareg е оборудвано с опционалния иновационен кокпит, при който 12-инчовият дисплей на дигиталните инструменти и 15-инчовият TFT сензорен екран на мултимедийната система Discover Premium се сливат в обща дигитална операционна, информационна и комуникационна система и технология за забавление с интуитивен контрол и възможност за пълна индивидуализация.

Новият Volkswagen Touareg V8 TDI е оборудван с широка гама от системи за асистенция, пътна динамика и системи за комфорт. Сред тях са технологии като откривана на хора и животни в тъмнината с помощта на термо камера, асистент за задръствания и ремонти на пътя, частично автоматизирано кормилно управление и предупреждение за напускане на лентата при скорост от до 60 км/ч, ускоряване и спиране, активно завиване на четирите колела, правещо Touareg лесен са управление в града, система за стабилизация на наклоняването, светодиодни матрични предни светлини, дисплей проектиращ изображенията на предния екран и много други.