0

Н овият Volkswagen Тouareg дебютира зрелищно у нас с театрални постановки, които предефинираха от различни гледни точки какво означава да си лидер. Флагманът в моделната гама на германците беше представен със спектакъл в София с участието на известните актьори Ованес Торосян, Иван Бърнев, Деян Донков, танцьори, музиканти и визуални артисти. Те създадоха два паралелни свята в две отделни помещения, които в кулминацията на представлението се събраха заедно за разкриването на първите два автомобила.

Новият Volkswagen Тouareg дебютира зрелищно у нас с театрални постановки, които предефинираха от различни гледни точки какво означава да си лидер. Флагманът в моделната гама на германците беше представен със спектакъл в София с участието на известните актьори Ованес Торосян, Иван Бърнев, Деян Донков, танцьори, музиканти и визуални артисти. Те създадоха два паралелни свята в две отделни помещения, които в кулминацията на представлението се събраха заедно за разкриването на първите два автомобила.

Новият Volkswagen Touareg е оборудван с най-модерни възможности за свързаност, както и с богато многообразие от авангардни технологии в областта на асистиращите системи, комфорта, светлините и информационните технологии. Дизайнът на третото поколение на модела се отличава с особено динамични линии. С прогресивната концепция Innovision Cockpit в новия Touareg, марката Volkswagen още днес показва как ще изглежда бъдещето на автомобилните интериори. Повсеместното свързване на асистиращите системи позволява достигането на едно качествено ново ниво на комфорта и безопасността. В сложни ситуации, като например преминаването през стеснени поради ремонт на магистрала участъци, по желание на водача автомобилът може да се справя сам.

Новите системи на окачването в Touareg, като технологията за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханични регулируеми напречни стабилизатори, както и активното управление на всички колела, поставят по-високо летвата в сегмента на луксозните всъдеходи. Новият Volkswagen Touareg има солиден потенциал да впечатли потребителите от премиум сегмента с афинитет към дизайна и технологиите и да привлече нови клиенти към марката, тъй като е един от най-прогресивните както в технологично, така и в стилистично отношение високопроходими модели на своето време.

Новият Volkswagen Touareg е нараснал на дължина до 4878 мм, на широчина достига 1984 мм, на височина – 1702 мм, а междуосието е 2894 мм. Въпреки увеличените размери, широкото използване на алуминиеви сплави е позволило да се намали теглото с 106 кг до 1995 кг в базовата версия. Първоначално за задвижването на новия Volkswagen Touareg се предлага 3,0-литров турбодизелов двигател V6 TDI с мощност 286 к.с. и с максимален въртящ момент 600 Нм. Моторът е комбиниран с 8-степенна автоматична скоростна кутия ZF. От следващата година ще се предлагат и 4,0-литров турбодизелов мотор V8 с мощност 421 к.с., както и 3,0-литров бензинов турбодвигател V6 с 340 к.с.

Новият Volkswagen Touareg е оборудван серийно със система за постоянно задвижване на четирите колела 4MOTION, която разпределя въртящия момент по осите в съотношение 40:60. Механичният самоблокиращ се диференциал Torsen може да прехвърли до 70% от тягата към предната ос и до 80% върху задната ос. Като опция се предлага технология за промяна на настройките за шофиране на пясък, чакъл, сняг и тежък офроуд. Опционалното въздушно окачване позволява да се увеличи пътния просвет от 200 до 270 мм. Завиващите задни колела са подобрили маневреността на новия Touareg и сега диаметърът на завой е 10,9 м. При скорост над 120 км/ч пътният просветът се намалява автоматично до 185 мм.