0

Г ерманският концерн Volkswagen продължава офанзивата си в най-продавания сегмент и след успешния модел T-Cross, сега представя още по-атрактивния Taigo. Новият компактен кросоувър Volkswagen Taigo очарова със своята модерна визия, решена в стила на спортно Coupe. Дизайнът на модела с пет врати се отличава с атлетични пропорции на каросерията. Особено силно впечатление прави силуетът на Taigo със силно наклонени напред задни колони на покрива, наподобяващи на купе.

Германският концерн Volkswagen продължава офанзивата си в най-продавания сегмент и след успешния модел T-Cross, сега представя още по-атрактивния Taigo. Новият компактен кросоувър Volkswagen Taigo очарова със своята модерна визия, решена в стила на спортно Coupe. Дизайнът на модела с пет врати се отличава с атлетични пропорции на каросерията. Особено силно впечатление прави силуетът на Taigo със силно наклонени напред задни колони на покрива, наподобяващи на купе.

Новият Taigo е дълъг почти 4,26 метра и е базиран на модулната платформа за модели с напречно разположен двигател MQB на Volkswagen. Новият SUV със скосен покрив е вдъхновен от високите автомобилни класове, което прави Taigo единствен по рода си в своя сегмент и има амбициите да стане бестселър в Европа. Задната част със скосена линия на покрива не нарушава пространството за главите на втория ред седалки.

Новият модел Taigo е със задвижване на предните колела и висока позиция на седене, впечатляващи възможности за свързаност и отлична функционалност на интериора. Кросоувърът напълно отговаря на високите стандарти за технологии в своя сегмент, благодарение на многобройните асистиращи системи за водача от най-ново поколение, които гарантират възможно най-добрия комфорт, както и високо равнище на безопасност за всички пътници.

Фокусът при новия Volkswagen Taigo е поставен върху дизайна, индивидуалността и емоцията. Автомобилът разполага серийно с изцяло LED светлини, напълно дигитални контролни прибори, както и информационно-развлекателни системи от най-ново поколение. Експресивната форма на каросерията е единствена по рода си при Volkswagen за момента.

С визия на кросоувър и силует, наподобяващ на спортно купе, новият Taigo създава отлични предпоставки да привлече млади по възраст и съзнание клиенти към марката Volkswagen. Според оборудването, Taigo предлага новите матрични светлини и светеща напречна лайстна на радиаторната решетка.

Интериорът на Taigo впечатлява със сериен мултифункционален волан и модерна концепция за управление на функциите. Информационно-развлекателните системи се базират на третото поколение на модулната платформа и разполагат с онлайн контрол (eSIM) и приложение за безжичен Интернет, в зависимост от оборудването. Моделът разполага и с най-новите функции като гласово управление с фрази от всекидневната реч, както и базирана на облачна технология персонализация.

За задвижването на Volkswagen Taigo ще се предлагат бензинови турбодвигатели 1.0 TSI с мощност 95 к.с. и 110 к.с., както и 1.5 TSI със 150 к.с. Моторите се комбинират с 5- и 6-степенни механични скоростни кутии, както и със 7-степенна автоматична трансмисия DSG с два съединителя. Задвижването е само на предните колела.

Новият Volkswagen Taigo е оборудван с асистиращи системи, които допринасят за постигането на по-високо ниво на комфорт и безопасност, познати от моделите на Volkswagen по-високите сегменти. Всички версии на Taigo разполагат серийно с асистиращи технологии като система за следене на периметъра пред автомобила с включена система за аварийно спиране в градски условия и асистент за следене на пътната лента. По желание се предлага и интелигентен пътен асистент, който позволява частично автономно придвижване при скорост на движение до 210 км/ч.