Военните ще ремонтират оградата на границата

Военните ще ремонтират оградата на границата

С правителствено постановление бяха одобрени допълнителни разходи, в размер до 5 млн. лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на неотложни ремонтно-възстановителни дейности по инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница. "Фактическата дейност ще се извършва от Министерството на отбраната", казва по време на заседанието на служебния кабинет вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков. 

"В договореност сме с Министерството на отбраната да поеме фактическата ремонтна и възстановителна част с тези средства, така че ние няма да сключваме никакви договори с външни фирми", посочва той по време на заседанието.

Вече са направени огледите, от съвместни екипи между двете министерства, вътрешният министър се надява в най-скоро време да започне фактическата ремонтна и строителна работа. Според него този въпрос трябва да се реши в рамките на мандата на това служебно правителство.

"Качеството на работите, които са извършвани от Министерство на отбраната по изграждането на това заградно съоръжение е много по-високо, отколкото при други контрагенти. Така че, ние сме поели този ангажимент и ще си го изпълним", казва министърът на отбраната Георги Панайотов.

До преди няколко месеца грижата за поддържане на оградата беше на съответните областни администрации, а сега с постановление е прехвърлена на ГДГП.

Преди дни МС отпусна на МО 25 мл. лв. за охрана на границата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.