Военните се топлят с термобельо за близо 5 млн. лв.

Военните се топлят с термобельо за близо 5 млн. лв.

Купуват 36 леки коли за 2 млн. лв.

Доставка на комплекти термобельо за хладно и студено време, както и ризи за носене под бронежилетките търси МО да облече своите военни. Военното ведомство иска да закупи 24 000 комплекта термобельо за студено време, 24 000 комплекта за хладно време и ризи за носене под бронежилетка- 6 000 броя.

Цената, която е заложена в обществената поръчка е 4 800 000 лв. без ДДС. Комплектът термобельо се състои от термофланелка и термоклин. Тези, които са за студено време трябва да издържат в температурен диапазон от 0 до -15 градуса, а тези за хладно време от +10 до -5 градуса. Дрехите трябва да са с военните краски- тъмнозелено, тъмносиво и черно.

Военното ведомство е пуснало и обществена поръчка и за следгаранционно поддържане на Полева инструментална система за тренировки, като прогнозна стойност е 1 041 666,67 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на договора e 60 месеца от датата на сключването му.

МО търси да сключи договор за доставка на комуникационно и информационно оборудване за не повече от 2 333 333,33 лева без ДДС.

Военното министерство търси да купи 36 леки автомобили с нормална проходимост за 1 666 666,67 лв. без ДДС или 2 000 000 лв. с ДДС. Автомобилите следва да са нови, неупотребявани, произведени до 12 месеца преди датата на доставка. Гаранционен срок на автомобилите – не по-малко от 4 години или не по-малко от 100 000 километра, което настъпи първо, считано от датата на подписване на приемо- предавателен протокол. В цената влиза и гаранция за защита на купето от пробивна корозия – не по-малко от 5 години, считано от датата на подписване на протокола. Цените са крайни и включват всички разходи и възнаграждения. Демек пълна гаранционна поддръжка на автомобилите в гаранционния срок и пълно сервизно обслужване в рамките на същия срок.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.