Военни организации: Българските офицери не заслужават да се обругава сградата на МО

Военни организации: Българските офицери не заслужават да се обругава сградата на МО

Притеснява ни обругаването на паметник на културата с национално значение, какъвто беше случаят вчера със замерянето с яйца на сградата на Министерството на отбраната. Това се посочва в обща позиция от днес, на председателите на няколко национални военно-патриотични организации, съобщиха от ведомството.

 "В сградата на Министерството на отбраната се е рeшавала съдбата на България в различни исторически епохи и политически режими, много от нас са служили в тази сграда", подчертават председателите на военно-патриотичните съюзи.

Те припомнят, че днес в нея работят стотици български офицери, включително Щабът на отбраната, които с нищо не са показали политическа ангажираност, за да бъдат обект на подобно отношение.

Позицията е подписана от генерал от запаса Златан Стойков, председател на СОСЗР, доц. д-р Иван Сечанов, председател на Съюза на ветераните от войните на България, младши лейтенант от запаса Петър Велчев, председател на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България, капитан далечно плаване Атанас Илев, председател на Съюза на възпитаниците на ВНВУ, ШЗО и РВГ, Борис Николов, председател на Съюза на военноинвалидните кооперации в България, Полковник от запаса Цанко Цанков, председател на Сдружението на офицерите от резерва „Клуб 199“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.