Военни дариха чаршафи и легла на първата COVID болница
7

Военни дариха чаршафи и легла на първата COVID болница

Започна преструктурирането на МБАЛ „Свети Мина“ в болница за приоритетно лечение на хора с COVID-19. В понеделник военните дариха 100 комплекта чаршафи и 20 болнични легла за нуждите на лечебното заведение.

„Сърдечни благодарности на генерал Явор Матеев затова, че се отзова и веднага ни предостави леглата, които поискахме“, заяви директорът на  проф. Петър Петров.

„Обръщаме се горещо към лекарите, които имат възможност да се включат като доброволци в екипа на МБАЛ „Свети Мина“, за да подпомогнат дейността и работата на техните колеги, някои от които са с придружаващи заболявания и не могат да участват в лечението на COVID-болни”, заяви Д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“ в община Пловдив.

„Целта ни е и да съхраним три от отделенията – по кардиология, хирургия и детското отделение, за да продължи стабилизирането на общинската болница. Изправянето й „на крака“ е лична кауза- както моя, така и на кмета Здравко Димитров“, каза д-р Калинов.

В момента се остойностява план-сметката, която да бъде предоставена на правителството за превръщане на МБАЛ „Свети Мина“ в болница за лечение на пациенти с COVID-19 и осигуряване на цялото необходимо оборудване.

Продължават разговорите на Община Пловдив с частните болници – „Уромед“ и „Медикус Алфа“ за предоставяне условия на труд на техните доброволни екипи. Целта е лекарите от тези болници да се включат с дежурства в болница „Свети Мина“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.