Военен прокурор предложен за член на ВСС

Военен прокурор предложен за член на ВСС

Прокурорът от Военно-апелативна прокуратура Евгени Иванов е предложен за член на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, съобщиха от ВСС.

Днес, 13.07.2020 г., в деловодството на Висшия съдебен съвет е депозирано предложение за представяне на кандидат пред Общото събрание на прокурорите за избор на член на Висшия съдебен съвет.

Номинираният кандидат е Евгени Иванов Иванов – прокурор от Военно-апелативна прокуратура. Той е предложен от Елин Алексов – прокурор във Върховна касационна прокуратура, Даниела Ангелова – административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура, Радослав Димов – административен ръководител на Апелативна прокуратура – София, Владимир Николов – прокурор в Районна прокуратура – Пловдив, Георги Чинев – прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас, Георги Георгиев – прокурор в Окръжна прокуратура – Русе, Владимир Станков – административен ръководител на Апелативна прокуратура – Варна. В предложението е посочено, че мотивите за представяне кандидатурата на прокурор Иванов се основават на неговите лични, професионални и нравствени качества.

Евгени Иванов има над 20 годишен професионален стаж изцяло в органите на съдебната власт. Заемал е последователно длъжностите военен следовател, прокурор и заместник-административен ръководител във Военно-окръжна прокуратура – София и прокурор във Военно-апелативна прокуратура. Вече трети мандат е председател на  Асоциацията на прокурорите в Република България, а от началото на 2020 г. е съпредседател на Съвета за партньорство към ВСС.

Предложението за номинацията на прокурор Иванов, както и неговото съгласие за участие в процедурата за избор на член на Прокурорската колегия на ВСС са публикувани на интернет сайта на Съвета в раздел „Общо събрание за избор на член на ВСС“. Крайният срок за депозиране на предложения за изборен член на Прокурорската колегия е 17.07.2020 г.

Общото събрание прокурорите за избор на член на ВСС е насрочено за 19 и 26 септември юни 2020 г.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.