0

В одач на ТИР, собственост на турска спедиторска компания застава пред Темида в Ямбол по обвинение, че по непредпазливост е причинил смъртта на 4-месечно бебе и телесни повреди на майката и друго 2-годишно момченце.

Водач на ТИР, собственост на турска спедиторска компания застава пред Темида в Ямбол по обвинение, че по непредпазливост е причинил смъртта на 4-месечно бебе и телесни повреди на майката и друго 2-годишно момченце.

Трагичният инцидент е станал на 13 октомври м.г. по околовръстното шосе край Елхово в посока Ямбол.Обвиняемият, 60 – годишният  Джемил Кебапджъ от Истанбул е карал тежкия ДАФ с ремарки с  87 км/ч при ограничение от 50 км /ч и челно се ударил в джип Мерцедес с италианска регистрация, където се намирали пострадалата 28-годишна майка на двете деца Джорджиана Шефан. На място загиват мъничката Салиха, а двегодишният Давид се разминал с дълъг престой в болницата. Водачът на джипа, съпругът на Джорджиана е оцелял с няколко драскотина и синини.

Движението на двата автомобила в противоположните ленти на пътя се е реализирало при мокра асфалтова настилка, запазена, с ясно различима маркировка - прекъсната осева линия, разделяща платното на две симетрични ленти. Поради превишената скорост обвиняемият загубил управление на товарната композиция, която в края на завоя изцяло навлязла в лентата на насрещно движение. Така между двете превозни средства настъпил челен сблъсък, довел до смъртта на четиримесечното бебе, тежка и няколко средни телесни повреди на неговата майка, както и средна телесна повреда на двегодишно момче. От удара са настъпили и значителни материални щети, възлизащи на 91 649 лева.Окръжен съд-Ямбол е насрочил заседанието си за 21 януари.