Без скок на водата и данъците в Брацигово

Без скок на водата и данъците в Брацигово

Цената за доставка на питейна вода в община Брацигово остава без промяна. Няма да поскъпва и цената за пречистване, след като общинските съветници в родопската община взеха това решение. Леко повишение ще има за цената за отвеждане на отпадни води, като новият размер е съобразен с решението на КЕВР, взето в края на декември миналата година.

Тогава комисията е разгледала изготвения от местното предприятие „Инфрастрой“ ЕООД бизнесплан за периода от 2019 до 2021 година и е определила нови цени за ВиК услугите за настоящата година. Местната кметска администрация обаче преценява, че заради пандемията, оставила много хора без работа или с по-ниски доходи, не е подходящ моментът да се увеличават разходите им.

Брацигово е сред общините, които няма да повишават и никакви данъци и местни налози. Няма да се променя и таксата за смет въпреки увеличените разходи за дейността заради цените на новото Регионално депо за отпадъци.

 

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.