0

Т рябва някои вредни данъци да бъдат премахнати и да са като данъчен стимул за икономиката да произвежда. Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ кандидатът за депутат в 24 МИР-София град и 25 МИР-София град от листата на ВМРО Кузман Илиев.

Трябва някои вредни данъци да бъдат премахнати и да са като данъчен стимул за икономиката да произвежда. Това каза в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ кандидатът за депутат в 24 МИР-София град и 25 МИР-София град от листата на ВМРО Кузман Илиев.

Във времето хазната задлъжня доста. Имаме 23% спрямо БВП дълг. Само след няколко години ще е към 30%. Голямо задлъжняване нарушава нашия инвестиционен имидж. Русия и Румъния фалираха на 12% дълг спрямо БВП. Не е нужно да имаш много голям дълг, за да фалираш. Това е нещо, което левицата знае много добре, тъй като във времето го е правила доста пъти. Тя умира да се харчи още и още. Нека сме фискално отговорни и приоритизираме разходите си, за да са по-ефективни“, посочи той.

Кузман Илиев коментира и проблемите в сектор „Туризъм“ вследствие на пандемията, като посочи, че е ключово да се погледне към облекчаване на визовия режим.


„Сезонът трябва да се удължи. Това е нужно, тъй като прогнозите са, че туризмът ще работи на 20% от оборотите си. Това означава, че много хора в един момент няма да имат сметка дори да пуснат ток и водата в хотела. Ако се помогне и лобира геополитически пред ЕС, който има търкания с Русия, руснаците да се завърнат по Българското Черноморие, да има облекчен визов режим за туристи“, посочи той.

По думите му може да се мисли и за повече реклама към скандинавските страни, Великобритания и Турция.