Да се орязват социалните помощи на онези трайно безработни, които демонстрират висок стандарт на живот, имат имущество, което не съответства на доходите или пък организира големи събития. Такива промени в закона за социалното подпомагане предлагат от ВМРО и НФСБ като част от ромската концепция на патриотите.

Измененията вече са внесени в деловодството на Народното събрание. Искрен Веселинов от ВМРО обясни, че социалният паразитизъм е един от основните проблеми в държавата в последните години. Ставало дума за хиляди трайно безработни, които получават плащания, а не правят нищо, за да повишават грамотността или професионалната си квалификация.

Именно затова предлагат да се въведе изискване хората, които получават социални помощи, да минават през ежегодна оценка и да им бъдат поставяни задачи като повишаване на грамотността. Ако не са изпълнили задължението си да се образоват или ограмотят, тези пари да им се вземат. Оценката ще се прави от Агенцията за социално подпомагане по критерии от социалното ведомство, а помощите им могат да бъдат намалени до 50%.

Целта е в закона да се опише какво точно е "недобросъвестно получени средства" като социални помощи, поясни Александър Сиди и даде пример: Когато човек на помощи притежава имущество, несъобразено с доходите му, или прави обществени прояви, които също не съответстват на доходите му като големи сватби от 200-300 души. „В такива случаи не само трябва да се намалят плащанията, но и тези пари да бъдат върнати“, смята Сиди.

Целта ни е да се промени изцяло системата за социално подпомагане и от източване да стане ефективна, допълни Веселинов.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

„Планът България“ част от обща схема за налагане на руското влияние на Балканите

Малофеев и Решетников протегнали пипала към нас веднага след Крим (СХЕМА)

„Планът България“ част от обща схема за налагане на руското влияние на Балканите

  • Цветан Василев и Николай Малинов подготвяли настъплението им още в края на 2014 - началото на 2015 г.
  • Рубладжийската пропагандна машина в страната е стъпила на три пилона

„Планът България“, с който приближеният до Кремъл олигарх Константин Малофеев и генералът от ГРУ Леонид Решетников са искали със съдействието на банкера беглец Цветан Василев и лидера на движение „Русофили“ Николай Малинов да преобърнат геополитическата ориентация на страната ни от прозападна в сателитна на Москва, е част от мащабна схема за налагане на руското влияние на целия Балкански полуостров.

Представляващият ВСС: Задкулисни интереси движат протестите срещу Гешев

Кандидатът за нов обвинител №1 – настоящият зам.-главен прокурор Иван Гешев показва решителност за налагането на закона, а протестите срещу него са движени от „интереси на заден план“ и целят да настроят обществото срещу него, както и евентуално да обърнат нагласите за номинацията на част от членовете на ВСС. Това мнение изрази представляващият Висшия съдебен съвет Боян Магдалинчев.

Цвета Караянчева катастрофира, със счупена ключица е (ОБНОВЕНА)

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е претърпяла пътен инцидент в участъка Шумен – Силистра, потвърдиха за "Монитор" от администрацията на парламента. Тя е със счупена ключица на рамото и два прешлена.