ВМРО иска повече камери в София и военни на КПП-та в градовете

ВМРО иска повече камери в София и военни на КПП-та в градовете

Реформа в сектор „Сигурност“, бързо и ефикасно разширяване на системата за видеонаблюдение в София и вкарване на военните при охраната на КПП-та по входовете и изходите на големите градове. Това са част от идеите на общинарите от ВМРО в София, става ясно от съобщение на партията. 

Да се обърне внимание на внимание на сектор „Сигурност“, който наред със системата на здравеопазването в момента е подложен на изключително натоварване, такава теза защитава общинския съветник от ВМРО в СОС Карлос Контрера. Според него трябват нови, генерални решения, които да поставят сигурността на хората и държавата на нова плоскост.

По думите му новата ситуация, в която се намираме води до отслабване на работата в определени сфери, за да се насочат усилия в друга посока. Така например противодействието на разпространението на наркотици е разхлабено, патрулно-постовата дейност също е чувствително намалена, както и контролът по Закона за движение по пътищата.

Именно затова патриотите в СОС работят по няколко предложения. Едното е да се засили инвестиционната дейност и бързо и ефикасно разширяване на системата за видеонаблюдение – обхващане на втория градски ринг и малките населени места. Особено в тази ситуация автоматизираното наблюдение на значителни територии от публичните пространства може да спомогне за превенцията на правонарушения, за по-доброто координиране на състава на правоохранителните органи, но и за разкриването на престъпления.

ВМРО имат опасения, че нарушенията могат да се увеличат, катодават пример с риското и безрасъдно шофиране, неправилното паркиране

Другата идея е дали все пак да не се вземе решение КПП-тата в големите областни градове да се поемат от армията и/или Военна полиция, което ще разтовари полицейския състав и ще даде възможност на МВР да отдели повече сили за противодействие на престъпността.

Според патриотите сегашната ситуация показва, че в сектор „Сигурност“ след кризата трябва да се осигури повече оборудване, органите на реда да се обезпечат с модерна техника, за да бъде тяхната реакция по-ефективна при подобни кризи и извънредни ситуации.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.