0

"ВМРО е категорично против ново затваряне на държавата". Това заяви по БНТ организационният секретар на партията и водач на листите за вота за НС в 23 МИР София град и 26 МИР София област Юлиан Ангелов, съобщават от партията.

"ВМРО е категорично против ново затваряне на държавата". Това заяви по БНТ организационният секретар на партията и водач на листите за вота за НС в 23 МИР София град и 26 МИР София област Юлиан Ангелов, съобщават от партията.

Според него ако държавата затвори, това ще задълбочи отново икономическата криза. Ангелов призова вместо това, да се предприемат адекватни мерки, а най-застрашените групи да бъдат предпазени.

По думите му въпросът е мерките да се спазват и да има контрол.

"Защото когато няма контрол, няма как да предотвратим заразяването, каквито и мерки да се предприемат", посочи кандидат-депутатът от ВМРО. Той напомни, че България е с най-леките мерки от миналата година, а българите живеят много по-свободно, дори в сравнение с някои наши съседи.

Изтъкна, че и по темата ваксини партиите започнали да правят пропаганда и популизъм. По думите му няма значение каква е ваксината – дали руска или китайска, или някаква друга, важното е да върши работа и да предпазва хората.

"Хората трябва да разберат, че е важно да се ваксинират, а държавата да направи организация и да осигури достатъчен брой ваксини за всеки, който желае. Аз самият още не съм се ваксинирал, не ми е дошъл редът, но бих го направил", разкри Ангелов.

Той призова политическите сили да се обединят около 10 приоритета на държавата във всички сфери, които да следват, независимо кой управлява. "Ако всяка партия управлява 3-4 години и решава, че приоритетите са едни, а следващата идва на власт и ги променя, нищо няма да направим, обърна се към опонентите в студиото Юлиан Ангелов. Основното е да намерим общата кауза, без значение кой от коя партия е, иначе след 20 години пак ще си говорим каква икономика да развиваме, предупреди Ангелов.

Той очерта визията на ВМРО за повишаване на доходите и пенсиите в следващия мандат, като продължение на вече изпълнените обещания от партията преди четири години - увеличение на всички пенсии и преизчисляването им, достигане на средна пенсия от 700 лева и 2500 лева средна работна заплата, да бъдат премахнати данък „Дивидент“, данък „Уикенд“.