0

С лед като се качва на джет за първи път в живота си, прекосявайки бурно и на места заледено море, и след като часове наред ходи пеша, за да посети изгората си на остров Ман, влюбен шотландец е заловен и хвърлен в затвора от безчувственото местно правосъдие.

След като се качва на джет за първи път в живота си, прекосявайки бурно и на места заледено море, и след като часове наред ходи пеша, за да посети изгората си на остров Ман, влюбен шотландец е заловен и хвърлен в затвора от безчувственото местно правосъдие.

Причината - нарушаване на ограничителните мерки, наложени заради коронавирусната пандемия, предаде Франс прес, позовавайки се на Би Би Си.

Дейл Маклафлан, жител на Еършър, Южна Шотландия, се запознава със своята любима през септември, докато работи на остров Ман - британска автономна територия в Ирландско море.

След като договорът му за работа изтича, 28-годишният мъж се завръща у дома. Макар остров Ман да се намира много близо до Шотландия, Дейл е лишен от възможността да се върне при изгората си, след като заради коронавирусната пандемия е наложена забрана на територията му да се допускат лица, които не са местни жители.

В отчаянието си влюбеният мъж наема джет - возило,

каквото досега никога не е управлявал, с намерението да преодолее тайно 40-километровото разстояние, което ги дели. Според изчисленията си Дейл Маклафлан очаква да измине разстоянието за около 40 минути.

Сметките на младия мъж обаче излизат "криви". Пътуването му до острова през бурното море при температура от около 8 градуса Целзий продължава повече от четири часа. След това Дейл трябва да измине пеша още 24 километра, за да стигне до къщата на приятелката си, съобщава Би Би Си, като цитира документи от съдебното производство.

Маклафлан успява да се види със своята възлюбена, преди да попадне в полезрението на полицията и да бъде задържан за незаконно влизане на острова.

Местен съдия осъжда Дейл Маклафлан на четири седмици затвор за "умишлено и преднамерено нарушаване" на правилата за карантина на остров Ман, въпреки апелите за снизходителност от страна на неговия адвокат.