Влогър дари парите за глобата от НП „Рила“ на болно дете от Варна
3

Влогър дари парите за глобата от НП „Рила“ на болно дете от Варна

Влогърът Слави Панайотов дари събраните пари за глобата, която му съставиха от НП „Рила“ на болно момченце от Варна. Панайотов беше санкциониран за организирано изкачване на връх Мусала, в което се включиха 1500 човека, а от контролния орган се заканиха, че той ще отнесе максималния размер от 5000 лв.

Последва недоволство от негова страна и призив към всичките му последователи в канала The Clashers за събиране на сумата. Слави Панайотов прикани всички, които имат възможност да му помогнат с парични средства, тъй като санкция в такъв размер е непосилна за него.

Две седмици по-късно бяха събрани малко над 1500 лв. „Решихме със съпругата ми да удвоим тази сума и да помогнем на някое болно дете. Така 3 хил. лв. вече са преведени по сметката на малкия Младенчо от Варна, който е на годините на нашата дъщеричка. Да помагаш не е порок, затова сме хора. Призовавам и вас да го направите, защото детето всеки месец се нуждае от скъпо струващо лечение, за да води нормален начин на живот“, призова Слави Панайотов.

Младен Алексиев от Варна се ражда на 8 февруари 2014 година. Той се развива добре, прохожда навреме, започва да изговаря своите първи думички и е напълно нормално и здраво дете до поставянето на ваксината Пентаксим. Точно в този момент, когато той е едва на годинка и половина започват проблемите. Отначало крачетата на детето започват да се изкривяват, след това то вече не може да стъпва, а скоро спира дори да се храни и говори. Съкрушеното семейство предприема множество медицински прегледи и консултации със специалисти, докато накрая получават нерадостното заключение, че момченцето е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия. Шансовете за подобрение на детето са свързани с ежемесечни процедури по вливане на стволови клетки. Лечението към момента се провежда в частна клиника в град Габрово. Процедурите са общо 4 на месец с 12 вливания на стволови клетки, като всяка процедура е с престой от 4 дни. Цената на лечението за една процедура е 2760 лева, която включва и допълнителни процедури, които стимулират мозъка и мускулатурата на детето. „Сумата от 11 040 лева на месец е непосилна за семейството. Ежемесечните разходи, които са необходими само за обгрижване на детето надхвърлят 2000 лева“, посочи още влогърът.

Що се отнася до размера на наложената му глоба, Слави Панайотов обяви, че все още не е получил наказателно постановление. „Разбрах, че това може да се случи след един или чак след 6 месеца, защото такъв бил срокът. Нямам идея защо държавата работи толкова бавно, след като има нарушение. Когато и да дойде глобата обаче ще съобщя в социалните мрежи, както и за стъпките, които ще предприемем с моя екип. А следващи стъпки ще има, защото продължавам да вярвам, че ако ние младите в България не се борим за правата си, не ни очаква нищо добро“, категоричен беше Панайотов.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.