Зелена карта при влизане във Великобритания и Северна Ирландия от 2021 г.

Зелена карта при влизане във Великобритания и Северна Ирландия от 2021 г.

Шофьорите трябва да носят сертификат ''Зелена карта'' при влизане във Великобритания и Северна Ирландия от следващата година, съобщиха от Комисията за финансов надзор (КФН).

Припомняме, че на  1 февруари Обединеното кралство и Северна Ирландия напускат Европейския съюз (ЕС) чрез Споразумение за оттегляне.  Това ще предизвика промени във връзка със ситемата ''Зелена карта''. От началото на 2021 г. сертификатът на всички автомобили с регистрационни номера от държава – членка на ЕС и Европейското икономическо пространство продължава да е валиден и за Великобритания, тъй като тя остава член на системата. Задължително е обаче водачите от България да разполагат и със сертификат ''Зелена карта'', а не само със стикера при влизане в страната. Сертификатът се издава заедно с полицата по задължителната застраховка ''Гражданска отговорност'', без допълнителни такси за ползвателите на застрахователната услуга.

Образец на новия вариант ще бъда въведен на 1 януари 2021 г. , тези по действащия в момента такъв обаче ще продължат да бъдат валидни, допълват от КФН.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.