Владимир Савов се връща в КФН

Владимир Савов се връща в КФН

Подалият оставка като член на Комисията за финансов надзор в началото на годината Владимир Савов, може отново да се завърне в регулатора. Той е предложен за заместник-председател на Комисията за финансов надзор с ресор застраховане, става ясно от документите, публикувани на сайта на Народното събрание и депозирани от председателя на комисията Бойко Атанасов.

Савов подаде оставка като член на комисията през януари едва дни преди да изтече неговият мандата, след като премина на друга работа  - в надзорния финансов орган на Казахстан. Там работи няколко месеца.

Още в началото на 2020 г. бяха предприети необходимите действия за избор на най-подходящите кандидатури за двете позиции. Те са от изключителна важност поради специфичното естество на работа. Личности със сериозен опит, експертиза, умения и добра репутация са от ключово значение за ефективността на работата на КФН“, казва в документа Атанасов.

Савов работи преди това в КФН шест години. По време на този период в рамките на 3 години изпълнява правомощията на заместник-председател на управление „Инвестиционен надзор“ и 9 месеца изпълнява правомощията на заместник-председател на управление „Застрахователен надзор“.

За член на комисията е предложен Петър Джелепов, който към момента е изпълнителен директор и член на УС на банка. Професионалната му кариера е преминала през няколко финансови инистуции.

 В момента тече срокът, в който документите на двамата кандидати ще бъдат разгледани от Комисията по бюджет и финанси, за да реши дали да бъдат допуснати до изслушване.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.