Икономистът Владимир Каролев сам подписал командировъчния си, за да отседне в хотел в Разлог, въпреки задължителната карантина от 14 дни, която е трябвало да спазва. Това стана ясно от съобщение от прецсентъра на Прокуратурата на Република България. 

Вчера прокуратурата се самосезира във връзка с публикации на Каролев, доказващи, че той посещава различни курорти, въпреки наложената му задължителна 14-дневна карантина поради завръщането му от Лондон.
По време на проверкатастанало ясно, че при преминаването през КПП-тата на областните градове, икономистът собственоръчно е подписал декларация, с която се командирова в хотелския комплекс в гр. Разлог. Той посочил, че целта на пътуването е „консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“.

При опит да бъде призован за обяснение, той не бил намерен на адреса му в София, а по телефона заявил, че няма да съдейства на властите. Това наложило задържането му за 24 часа.

По време на разследването станало ясно, че хотелският комплекс има действащ управител, което изключва хипотезата за неотложност на пътуването, предприето от Каролев. „Видно от публикации в социалната мрежа, същото е нарушило собственоръчно декларираните обстоятелства, напуснало е хотелският комплекс и демонстративно е проявило незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест.“, съобщават от прокуратурата. Владимир Каролев нарушил 14-дневната карантина въпреки че е подписал декларация да я спазва и е бил наясно, че носи наказателна отговорност.

„Софийска районна прокуратура намира за необходимо да обърне внимание, че действията по нарушаване на противоепидемични мерки са осъществени от Вл.К. - публична личност, бивш столичен общински съветник, и като такъв следва да бъде отговорен не само към близките си, но и към обществото, давайки пример за спазване на предписанията и препоръките на здравните власти. Още по-укоримо е обстоятелството, че чрез социалната мрежа Вл.К. целенасочено е предприел действия, за да направи публично достояние начина, по който е напуснал столицата, грубо пренебрегвайки установените правила за предотвратяване разпространението на новия коронавирус COVID-19.“, заявяват още от прокуратурата и уверяват, че имат готовност да реагират при всеки случай на неспазване на разпоредбите, наложени по време на извънредното положение.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Засипаха с цветя медиците от „Пирогов”

Дарители засипаха с цветя медиците от „Пирогов”, съобщиха от лечебното заведение. Те получила дарение от букети, както и от саксийни видове от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. Благородната инициатива е по повод предстоящите празници Цветница и Великден и част от кампанията #останиВкъщиЗасадиЦвете и #ЗасадиДървоСпасиЗемята".

Регистрация в бюрата по труда без посещение на място (ВИЖТЕ КАК)

Регистрацията в бюрата по труда вече може да се извършва чрез Единния портал за достъп до електронни административни услуги на ДА „Електронно управление”, както и чрез подаване на документи по електронна поща или чрез лицензиран пощенски оператор, без необходимост от посещение на място.