ВКУСНО И ЛЕСНО: Доматена супа с поширани яйца

ВКУСНО И ЛЕСНО: Доматена супа с поширани яйца

От любимите рецепти на редактора

Лято е! Да, да ... знам, че ни чака топла Коледа заради това, че някой открадна хубавото време. Но все пак дъждовете и студеният вятър ще спрат, а цената на доматите също ще стане нормална. :) Затова днес сме подготвили рецепта за лесна доматена супа с поширани яйца. Времето за приготвяне е 30 минути за 6 порции.

Необходими продукти:

- 2 бутилки пасирани домати (около 1,4 г или еквивалента им пресни домати) 
- 1 морков
- 2 стръка стеблена целина
- 4 скилидки чесън
- 1 връзка босилек
- 60 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- ръчен хляб за поднасяне

За яйцата:

- 6 яйца
- 20 мл червен винен оцет
- сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете моркова, целината и чесъна на ситни кубчета. Запържете ги в зехтина до златисто. Прибавете и половината от босилека, нарязан на едро.
2. Налейте доматите и още около 500 мл вода. Посолете. Гответе на слаб огън за около 20 минути.
3. Кипнете вода с оцет и малко сол. Изключете котлона. Поширайте яйцата във водата, която трябва да е под точката на кипене, докато се забулят. Жълтъкът трябва да остане рохък.
4. Нарежете хляба и го запечете в загрята на 200 градуса фурна до златисто - за около 8 минути.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.