0

Т ъй като в тестото се слага захар, нашите бързи мекици имат леко сладникав вкус. Това обаче съвсем не означава, че не можете да си ги хапвате със сирене. Можете и още как. Сложете на масата с тях всичко, с което обикновено комбинирате мекици. Сирене, кашкавал, колбас, мед, конфитюр, пудра захар или обикновена кристална захар. 

Тъй като в тестото се слага захар, нашите бързи мекици имат леко сладникав вкус. Това обаче съвсем не означава, че не можете да си ги хапвате със сирене. Можете и още как. Сложете на масата с тях всичко, с което обикновено комбинирате мекици. Сирене, кашкавал, колбас, мед, конфитюр, пудра захар или обикновена кристална захар. 

ПРОДУКТИ: 

* брашно - 500 гр 
* суха мая - 1 пакетче 
* захар - 3 с.л. 
* олио - 3 с.л. 
* винен оцет 
* сода бикарбонат - 1/2 ч.л. 
* сол - 1 ч.л.
* вода хладка - 350 мл
* олио за пържене

ПРИГОТВЯНЕ:

От всички продукти замесете меко тесто. Трябва да е еластично и разтегливо, но да не се лепи по ръцете. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Тестото не се нуждае от втасване. Мекиците се пържат веднага след като го омесите.

Загрейте олиото в тиган. Късайте топчета от тестото и ги разтегляйте на мекици. Пържете ги докато придобият приятен червен загар и от двете страни.

Поднесете топлите и вкусни мекици. :)