ВКС дал Съдебната палата под наем за скандалния клип срещу 800 лв.

ВКС дал Съдебната палата под наем за скандалния клип срещу 800 лв.

Оглавяваният от скандалния магистрат с политически амбиции Лозан Панов Върховен касационен съд (ВКС) е сключил договор на стойност 800 лв., по силата на който пошлият клип с полуголи момичета и въоръжени мъже, илюстриращ песента на ALEK SANDAR и Juicy J - "Yerba", бе заснет в Съдебната палата в София, пише "Правен свят".

В договора е записано още, че "наемателят", в случая продуцентът на видеото "Ню Ърбън Продукшънс" ЕООД - се задължава да заплати неустойка в размер на 2% от цялата сума, но не повече от 10% от стойността на договора, в случай, че се забави с изплащането на уговорените 800лв. Документът дава и пълно право на продуцента да се рапзолага с територията на Съдебната палата както сметне за добре. "Продуцентът ще има право да заснема/фотографира, записва и описва Обекта или която и да било част или части от него, както е в действителност или по начина, който пожелае във връзка с филма и всеки друг филм на Ню Ърбън Продукшънс" ЕООД", гласи пасаж от договора.

По-рано от Министерството на правосъдието съобщиха, че е била извършена и проверка от страна на Главна дирекция "Охрана" (ГДО) по разпореждане на министър Данаил Кирилов по случая. В резултат е установено, че заснемането на кадрите е било осъществено на 16 февруари (неделя) 2020 година от екип на продуцента "Ню Ърбън Продукшънс" ЕООД, а посочената цел на видео заснемането е била "кадри за видеоклип към саундтрака на филма "Married Young". Участниците в снимките са били общо 16 души.

От Министерството на правосъдието казват още, че достъпът до сградата на Съдебната палата е осъществен именно по силата на договора между "Ню Ърбън Продукшънс" ЕООД и ВКС. Предоставен е бил и списък с лицата, които следва да бъдат допуснати. Така служителите на ГДО са били длъжни да осигурят единствено пропускателния режим в сградата.

"Всички останали действия по видео заснемането в Съдебната палата-София са предмет на договорните отношения между продуцента и ВКС", казват от правосъдното ведомство.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.