Вкарват читалищата в битката срещу COVID-19

Вкарват читалищата в битката срещу COVID-19

50 читалища на територията на областите Шумен и Търговище се включват в битката срещу COVID-19, съобщиха от шуменския офис на информационния център "Европа директно". Най-старите културо-образователни средища у нас ще се включат в кампания за популязирине и ускоряване на процеса на ваксинация срещу коронавируса.Мотото на кампанията е "България се ваксинира – информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!"

Читалищата в двете съседни области получиха плакати и брошури, които разпространяват сред хората, с които работят в населените места, имат на разположение също видео- и аудиоинформация.

"Амбицията е с кампанията да се подпомогне положителна промяна в нагласите на българите към ваксиниране и да се повишат нивата на ваксинирани българи", обясни в изявление за медиите Росица Василева, ръководител на "Европа Директно" - Шумен. Информационни материали могат да бъдат получени в приемната на центъра в Шумен и в Клуба на НСО в Търговище.

Кампанията осъществява с подкрепата на Министерството на здравеопазването и в партньорство с Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Националното сдружение на общините в България и други партньорски организации.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините води до колебания и объркване. Ето защо е важно българите да се информират за своето здраве само от авторитетни източници. Затова Представителството на ЕК в България събира на специална интернет страница основните факти относно ваксинирането срещу COVID-19. Там гражданите на достъпен и лесен за възприемане език ще намерят на едно място отговорите на въпросите около ваксинирането, които най-често ги вълнуват. Посочени са препратки към информационните сайтове на компетентните български здравни власти и на съответните европейски и международни организации — Европейската агенция по лекарствата, Световната здравна организация и др.

В рамките на кампанията ще се излъчват видеоклипове, послания за радио слушателите и други визуални комуникационни материали, които да  подтикнат хората да научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.