Вестник „Сега“ от 2 септември публикува аналитичен критичен материал за българския еврокомисар Мария Габриел, която правителството отново номинира за ЕК. За България не е важно какъв ресор ще получи в ЕК, твърди авторът Светослав Терзиев, като внушението е, че Мария Габриел не става за тази работа.

Всеки има право да не харесва Габриел или да благоговее пред евродостойнствата на Радан Кънев, да речем. Това, което прави впечатление обаче, е резкият завой, който Терзиев прави докато изрежда слабите страни (според него) на Мария Габриел.

„Вкопчила се в обща фразеология, тя дори не забеляза, че българската медийна среда не отговаря на елементарни европейски професионални стандарти, и нито веднъж не отправи критика към медийната империя на Делян Пеевски, която заби България позорно ниско в класациите за свобода на словото“, хитро ни внушава Светослав Терзиев.

Ха така, дойдохме си на думата, Мария Габриел „не става“, защото не критикува Пеевски! С тази ловка маневра г-н Терзиев е достоен за автомобилно състезание по улиците на Монако, което несъмнено е виждал още преди 1989 г., когато повечето българи си мечтаеха за почивка в Китен.

Пропагандната опорна точка, че Пеевски е медиен вседържител, отдавна е разбита на пух и прах. „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и агенция „Монитор“, това е. На другия полюс е огромната медийна империя на Иво Прокопиев, която работи в очевиден синхрон с олигарси като Сашо Дончев, Огнян Донев и вездесъщия белградски отшелник Цветан Василев. Всички тези господа плащат на армия от журналисти, и плащат добре. Вижте само в колко медии Делян Пеевски е под прицел с абсурдни обвинения – всеки информационно отворен човек вижда за какво става въпрос. Къде е „империята“ на Пеевски? В актуалната медийна среда той изглежда по-скоро като обграден от глутница вълци. Оръжията на глутницата са опорните точки от „онзи мейл“ на Прокопиев и пропагандата, от която стари журналистически агенти като Светослав Терзиев разбират добре.

Удивително е как в. „Сега“ на издателя Сашо Дончев, който изгради бизнес империята си от търговия с газ, с лека ръка замита под килима газовите амбиции на Иван Костов в Добруджа. „Онези пари“ на скромния пенсионер от Драгалевци, които НАП проверява, били декларирани, нищо съмнително нямало в тях. Това, вероятно, е демократичен медиен подход. Пък и Командира не харесва Пеевски, което, по логиката на г-н Терзиев, го прави особено подходящ за поста еврокомисар.

Вестник „Сега“ на газовия барон Сашо Дончев винаги се е отличавал с някак елитарен подход в ожесточената война, която групичка олигарси със съдебни проблеми водят срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. И няма как, „острото перо“ на малотиражното издание Светослав Терзиев има дългогодишен стаж в структурите на Държавна сигурност в отдела за борба с идеологическата диверсия и друга подривна дейност на противника по линия на художествената, творческата и научната интелигенция и средствата за масова информация.

С няколко думи: Старата ДС-школа си знае работата. Г-н Терзиев е вербуван за агент през 1980 г. в известното като идеологическа полиция Шесто управление на ДС. Чак през 1988 г. минава на служба в Първо главно управление. Използвал е агентурни псевдоними Филип, Камен, Каменчев. След промените от 1989 г. г-н Терзиев ловко се дегизира като „демократ“.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Оперетен водевил за Пеевски от агент Академик

В тотална немощ изпадна жабешкия сайт „Фрогнюз“. Явно у Огнян Стефанов – агент Академик на ДС, желанието да се докара на своя господар и благодетел Цветан Василев е толкова силно, че той се опита да пробута абсурден фейк за депутата и издател на „Телеграф медия“ Делян Пеевски.

Мухи винарки на Цветан Василев накацаха Пеевски

Досадни дребни летящи вредители. Обикновено се появяват в домовете в топлите дни. Оказа се, че в дните на карантина мутират. И се превръщат в едри седящи на място вредители, в пъти по-досадни от обикновено.

 

Факти срещу „фактите“ за Делян Пеевски

Когато не могат да се измислят нови лъжи за депутата и издател от „Телеграф медиа“ Делян Пеевски, мейнстриймът прави едно – припомня собствените си лъжи и ги интерпретира като факти. Единственото, което трябва да направи, е да бръкне в чекмеджето и да извади някой всезнайко, който търси евтина слава. Е, може и да не е чак толкова евтина.