0

Р еакцията на руските гимнастички, които бяха победени от българския ансамбъл на олимпиадата в Токио, е недостойна. Това заяви Вяра Ваташка - олимпийска вицешампионка от Атланта 1996 година с ансамбъла. В последните 4 години тя бе треньор на ансамбъл девойки на България, с който спечели 3 сребърни медала от Европейското първенство във Варна през месец юни.

Реакцията на руските гимнастички, които бяха победени от българския ансамбъл на олимпиадата в Токио, е недостойна. Това заяви Вяра Ваташка - олимпийска вицешампионка от Атланта 1996 година с ансамбъла. В последните 4 години тя бе треньор на ансамбъл девойки на България, с който спечели 3 сребърни медала от Европейското първенство във Варна през месец юни.

"Аз много вярвах за този ансамбъл, защото имах преки наблюдения във времето, в което бяхме заедно в залата – всеки ден и по цял ден, коментира Ваташка в интервю за "Букмейкър рейтинги". - Дори след като не спечелиха, а напълно заслужаваха абсолютната световна титла през 2019 година, много ми се искаше и си казвах – да имат една такава титла, един златен медал, но да е от Олимпийските игри. И се случи. Много сме горди, щастливи и удовлетворени, че най-накрая България има своите златни олимпийски шампионки в художествената гимнастика.

Нашият отбор е с класи над съперничките си. И това го показа и в Япония. Всички виждаха, че в последните години ние доминирахме над всички останали. Аз дори не мисля, че на Олимпийските игри можем да наречем равностойни останалите отбори на нашия, тъй като българският ансамбъл наистина е много висока класа и спечели абсолютно заслужено титлата. Олимпийският връх е най-високият в спорта и е мечта за всеки отбор. Те сбъднаха своята мечта.

Колкото до реакцията от Русия - много неспортсменско от тяхна страна. Да реагират по такъв начин. Видяхте какво се случи в събота, когато Линой Ашрам стана шампионка в индивидуалното – отиде да поздрави рускинята Дина Аверина. Тя дори не си вдигна главата. Ние винаги сме уважавали съперничките си", допълни Ваташка.