0

И зкуството намери нов дом. VIVACOM Art Hall вече се намира в галерия „Оборище 5“. Новото място за култура и събитие беше открито на изискана церемония в последния работен ден.

Изкуството намери нов дом. VIVACOM Art Hall вече се намира в галерия „Оборище 5“. Новото място за култура и събитие беше открито на изискана церемония в последния работен ден.

Галерията, вече под името VIVACOM Art Hall Оборище 5, ще продължи да бъде домакин на вълнуващи събития и изложби на българското и световното изкуство и ще продължи досегашната си традиция на модерно, градско място за култура, представящо различни форми на изкуство.

Vivacom инвестира в културата от години чрез много социални проекти. В тази връзка телекомът развива своя проект VIVACOM Art Hall, където гостуват както световноизвестни артисти, така и талантливи млади българи. До преди години мястото за събития и изложби на Vivacom се намираше на първия етаж на Телефонната палата.

„Във време, в който технологиите са навсякъде, да има място където да отидем и да се чувстваме, че културата ни завладява. Място, където се чувстваме себе си и ни доставя удоволствие“, каза на откриването на новото място Веселка Вуткова, която е Директор „Корпоративни комуникации” във VIVACOM.

„Много съм щастлива, че Галерия „Оборище 5“ обединява усилие с VIVACOM за подкрепа на артистичния живот в София. Вярвам, чe нашият опит в представянето на съвременно изкуство от световна значимост, както и на модерни български творци, в съчетание със социалната ангажираност на VIVACOM ще превърнат това изключително арт пространство в любима територия за ценителите“, заяви Деница Гергова, основател и арт директор на „Галерия Оборище 5“.