0

П рез лятото хората трябва да работят за укрепването на имунната си система, като прекарват повече време на слънце, ядат пресни плодове и зеленчуци . Това заяви пред Нова телевизия проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН.

През лятото хората трябва да работят за укрепването на имунната си система, като прекарват повече време на слънце, ядат пресни плодове и зеленчуци . Това заяви пред Нова телевизия проф. Радостина Александрова, вирусолог от БАН.

По думите й времето едва ли ще окаже голямо влияние върху коронавируса, защото той се предава директно от човек на човек. „Вирусът продължава да го има. Пандемията не е приключила. Трябва да се отнасяме много сериозно към себе си и към здравето на околните. Трябва да се спазват мерките и миенето на ръцете и хигиена при кашлицата“, заяви тя.

Според проф. Александрова как ще се развива епидемията у нас зависи от много фактори - от една страна, нашата имунна система и нашата чувствителност към вируси, от друга страна -  самият вирус. „Вирусът отслабва и това е нормално. В човешката история сме се срещали със 7 коронавируси, 4 от тях предизвикват лека настинка. Изисква се време, за да отслабне“, каза още експертът.