New Bloom Winery с най-голямата инвестиция в лозя за годината
3

New Bloom Winery с най-голямата инвестиция в лозя за годината

New Bloom Winery – избата от град Съединение се нарежда сред най-големите производители от Тракия. Българската винарна реши да инвестира напук на кризата в още собствени лозя. Така добави към вече наличните 6000 дка още 2000 дка. Те граничат до лозовите масиви на производителя в Правище. Още нещо -  в момента на новозакупените терени има от сортовете Мавруд, Мускат Отонел, Рубин и Сира, което обогатя портфолиото на New Bloom Winery. Досега винарната се отличаваше с използването на малко познати сортове като немските Дорнфелдер и Регент. Освен тях избата има вина и от други 10 сорта сред които Шардоне, Совиньон блан, Сира, Каберне Совиньон, Мерло. Но именно Дорнфелдер и Регент се превърнаха във визитна картичка на New Bloom Winery. Тя е първата, която ги засади в тероара на Тракийска низина и дават уникални резултати. Дорнфелдер и Регент присъстват във винените марки PIXELS и Face 2 Face.

„Радваме се, че успяхме да реализираме подобна мащабна инвестиция и то в труден период за българските изби. Така изпълняваме и поетия ангажимент да увеличим собствените лозови масиви с 30% от 2017 година, когато представихме новата корпоративна идентичност. С финализирането на сделката вече разполагаме с 8000 дка, което ни превръща в един от производителите с най-много собствени лозя в Тракия“, коментираха от винарната в Съединение. „Работата с доказано собствени масиви е залог за осигуряване на качествено вино, а и избата се обогатява с два традиционни български сорта като Мавруд и Рубин, което носи повече познание за екипа и е изключително ценно“, обобщи главният енолог Владимир Влъчков. “Ние бихме искали нашите вина, независимо, че са различни едно от друго, да имат една обща характеристика, а именно – „вкусни вина“, посочват от избата.

Оценката на експертите:

Списъкът с медали за вината на New Bloom Winery е дълъг. Тази година червеното вино, превърнало се във визитна картичка на New Bloom Winery, Face 2 Face (F2F) Дорнфелдер получи златен от френския Vinalies Internationales 2021. Избата добави и други три сребърни отличия от Франция и други пет от Concours Mondial de Bruxelles.  През годините техният Совиньон блан Face 2 Face се нареди сред най-добрите в света на Lоѕ Аngеlеѕ Іntеrnаtіоnаl Wіnе Соmреtіtіоn, където бе определен за Best of Class. PIXELS Глера пък намери място на страниците на американския Washington Post за най-разхлаждащите вина за лятото.

Техните марки Verano Azur, PIXELS и Face 2 Face са носители на десетки медали от най-престижните международни конкурси.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.