0

Н ай-новият проект на българското дизайнерско студио Vilner Garage всъщност е съставен от два компонента. Това са два еднакви автомобила, базирани на Ford Mustang GT Convertible от 2015 година. Концепцията им обаче е доста различна.

Най-новият проект на българското дизайнерско студио Vilner Garage всъщност е съставен от два компонента. Това са два еднакви автомобила, базирани на Ford Mustang GT Convertible от 2015 година. Концепцията им обаче е доста различна.

Автомобилът Ford Mustang GT Convertible се задвижва от 5,0-литров бензинов V8-цилиндров двигател с мощност 418 конски сили и въртящ момент 530 Нютон метра, съчетан с 6-степенна автоматична скоростна кутия. Собственото тегло на кабриолета със задно предаване е 1810 кг.

Границата на персонализация е само небето

„Избрахме еднакви модели, именно за да демонстрираме различните степени на персонализация, които предлагаме”, казва Атанас Вилнер, основал ателието преди повече от 20 години. Умел ход, с който Vilner Garage демонстрират едновременно два важни аспекта от работата си - първо, че промяната на малки детайли на един интериор могат да доведат до огромна промяна в усещането за колата, и второ – че степента на персонализация зависи единствено от желанието на клиента, като граница е само небето.

Няколко класи над стандартния Ford Mustang

Усещането и в двата салона е издигнато на нивото на автомобил, няколко класи над стандартния Ford Mustang. Дизайнерите от Vilner Garage не са пестили нито от фината кожа, нито от висококачествената и технологична алкантара. Те покриват почти всички груби пластмаси, в различна степен при двете коли, като особено забележителен мотив е избродираното лого Mustang, галопиращо по корите на вратите и стелките.

Спортните волани са произведения на изкуството

Воланите и при двата проекта, сами по себе си, са произведения на изкуството. Те са облицовани от два типа кожа при обръча, алкантара за средната част и имат поставен централен маркер в най-горната точка, характерен за състезателен автомобил. При единия Mustang GT кормилото е декорирано с лого V на син фон в долната част, докато при другият автомобил, мотивът със състезателните ивици от екстериора е продължен по седалките и дори по самия волан. „Не е трудно да персонализираш ефективно автомобил, когато бюджетът е неограничен. Когато случаят не е такъв обаче, майсторството на ателието си проличава именно тогава”, завършва темата за двата Mustang-a Атанас Вилнер.