0

Достатъчни са около 20 секунди и покривът потъва в задната част на автомобила. Доста по-малко време отнема преценката, дали ви харесва това, което гюрукът разкрива”, казва Атанас Вилнер. „Понякога са ви нужни и по-малко от 3,9 секунди, за да си създадете мнение. По-малко от тези 3,9 секунди, за които колата вдига 100”.

„Достатъчни са около 20 секунди и покривът потъва в задната част на автомобила. Доста по-малко време отнема преценката, дали ви харесва това, което гюрукът разкрива”, казва Атанас Вилнер. „Понякога са ви нужни и по-малко от 3,9 секунди, за да си създадете мнение. По-малко от тези 3,9 секунди, за които колата вдига 100”.

В случая обаче, преценката на салона от страна на Вилнер отнема повече време, защото той не само го наблюдава като познавач, но и като артист. „Серийните изпълнения на Mercedes за S-Class определено са достойни за ранга на колата, но понякога малки изменения могат да придадат изцяло ново излъчване, да създадат изцяло нова атмосфера”, допълва Вилнер.

Нови страници от фина кафява кожа с контрастни шевове

Vilner Design избират именно подхода на умерената индивидуализация за този S63 Cabriolet. Екипът запазва централните кожени секции на спортните седалки, като изработва нови страници от фина кафява кожа с перфорация. Тя прелива през лумбалната област на облегалките, създавайки хомогенно излъчване. Контрастните шевове в бяло са положени вълнообразно, което подсилва контраста им спрямо геометричната ориентация на заводските тегели по седалките. Същата дизайнерска идея е продължена и по облицовките на вратите, завършвайки концепцията.

Специално внимание е отделено на самия проект на перфорацията на кожата. Позициите на дупките са съобразени с тези на шевовете, така че вторите да не попадат в отворите при съшиването на отделните парчета в цели детайли. Самата форма на перфорираните групи пък е модерна интерпретация на класическите ромбове, а използваната от Vilner Design кожа, е същата, като тази положена от Mercedes-AMG по таблото на автомобила.

Ключът е покрит с фината кафява кожа, използвана и в салона

Производителите често се отнасят лекомислено към ключа на автомобила, което е особено видно при конкретния Mercedes-AMG S63 Cabriolet. Стандартната визия на това електронно устройство може да бъде проследена повече от десетилетие назад, без почти никаква промяна, като единствено логото на AMG го прави малко по-специално. Vilner Design променят това, като покриват ключа със същата фина кафява кожа, която е използвана и в салона. Така логото на тунера от Афалтербах изпъква допълнително и устройството вече е доста по-приятно и на допир.

Резултатът е стилно надграждане над проекта на Mercedes-AMG S63 Cabriolet, без намесата на Вилнер да оспорва оригиналната. Онези, които видят автомобила със свален гюрук по улиците на Монте Карло, където често се движи той, ще се убедят в това.

Мощен двигател се крие под капака на луксозния кабриолет

Под предния капак на луксозния Mercedes-AMG S 63 4MATIC Cabriolet се крие 5,5-литров 8-цилиндров V-образен битурбо бензинов двигател с мощност 585 конски сили и максимален въртящ момент от 900 Нм при 2250 об/мин. Огромната тяга се предава автоматично към четирите колела, благодарение на системата за двойно задвижване 4MATIC. Двигателят е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съединител MCT. Мощният V8 biturbo ускорява тежащия 2235 кг кабриолет от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена до 250 км/ч.