0

П ървата ни тенис ракета Григор Димитров разкри какъв ще е екипът му за тазгодишното издание на Australian Open. Визията на българина е решена в червено, като са съчетани две гами - винено и по-светлочервено. В продължение на поредиците с него в канала на турнира от Големия шлем Гришо разкри, кой е любимият му екип до момента.

Първата ни тенис ракета Григор Димитров разкри какъв ще е екипът му за тазгодишното издание на Australian Open. Визията на българина е решена в червено, като са съчетани две гами - винено и по-светлочервено. В продължение на поредиците с него в канала на турнира от Големия шлем Гришо разкри, кой е любимият му екип до момента.

"Първо ще спомена онзи, с който изглеждах като бонбон", заяви хасковлията, като побърза да успокои учудените журналисти, че това е вторият му най-обичан: "Първият е онзи от 2020 г., който изглеждаше така, сякаш е кърпен. Много е екстравагантен“. Димитров разкри още, че той участва активно в творческия процес на Nike по създаването на дрехи за него.

"Повечето хора не знаят това, но екипите всъщност се проектират няколко години предварително. Nike знаят, че ако искат да изпробват нещо необичайно, аз съм човекът", обясни Григор.

Бившият №1 в света и трикратен носител на трофеи от Големия шлем Матс Виландер пък заяви, че не очаква българинът да спечели титла от шлема, нито да играе финал или полуфинал в някой от четирите топ турнира в тениса.

"Изглежда ми така, сякаш Димитров най-после успя да намери начин да играе по-спокойно и съсредоточено и да се бори до последно, независимо от случващото се на корта. Григор вече мисли за това как да бъде труден за побеждаване от съответния опонент, а не за това как да играе атрактивно.

Григор е бърз, силен, умее всичко и знае как да накара противника да се чувства ужасно на корта. Лично аз изобщо не очаквам от него да спечели титла от Големия шлем или да играе на финал или дори полуфинал. Моите очаквания при всеки негов мач са единствено, че Димитров ще направи абсолютно всичко възможно от физическа и психологическа гледна точка и ще даде сто процента от себе си, за да победи.

Изглежда така, сякаш най-после играе без напрежение. Много съм щастлив, че Григор достигна до този етап от кариерата си, а това дали някога ще спечели титла от Големия шлем вече няма значение за мен", заяви Виландер пред tenniskafe.com.