0

Б езспорно е, че технологиите напредват и могат да улеснят живота ни. Те обаче могат да бъдат и опасни, а с началото на новото десетилетие трябва да се научим да бъдем още по-внимателни с т. нар. дийпфейкс – преработени снимки и видеа, в които върху лицето на даден човек се поставя друго и се създава фалшиво съдържание с определена личност. Тази безкрайно плашеща ситуация обаче има и положителна страна – всъщност лицето на всеки актьор може да бъде заменено с това на друг в която и да е било сцена от филм, пишат от mashable.com.

Безспорно е, че технологиите напредват и могат да улеснят живота ни. Те обаче могат да бъдат и опасни, а с началото на новото десетилетие трябва да се научим да бъдем още по-внимателни с т. нар. дийпфейкс – преработени снимки и видеа, в които върху лицето на даден човек се поставя друго и се създава фалшиво съдържание с определена личност. Тази безкрайно плашеща ситуация обаче има и положителна страна – всъщност лицето на всеки актьор може да бъде заменено с това на друг в която и да е било сцена от филм, пишат от mashable.com.

С тази идея се прехранва и създателят на ютуб канала Ctrl Shift Face, който има множество видеа с актьори, играещи роли, които всъщност никога не са имали. Леонардо Дикаприо в „No Country for Old Men“? Има го! Брад Пит в „The Room“! И то съществува.

Най-скорошното видео в канала бе пуснато на 24 декември - „Home Stallone“ представя коледната класика „Сам Вкъщи“, но с лицето на Силвестър Сталоун. Той влиза основно в ролята на Кевин, заменяйки детското изражение на актьора с това на ... доста възрастното лице на Сталоун. Да гледаш Слай как яде сладолед на малък екран или тича неконтролируемо около къщата е едновременно шокиращо и малко притеснително, но е и невъзможно за пропускане.

Вижте видеото тук.