Вижте ограниченията в трафика по граничните ни пунктове

Вижте ограниченията в трафика по граничните ни пунктове

На границата с Турция трафикът днес е нормален, съобщават от МВР. За влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница.

Турските гранични власти не разрешават влизане в Турция на водачи на тежкотоварни автомобили, които са граждани на рискови в епидемиологично отношение страни. Не се разрешава влизането и на водачи, които са посетили тези страни в последните 14 дни. Не е преустановено преминаването на български товарни автомобили.

Трафикът на товарни автомобили на ГКПП Кулата (с Гърция) е интензивен на вход. На ГКПП Илинден и ГКПП Капитан Петко войвода трафикът е нормален. Преустановено е преминаването през ГКПП Златоград поради усложнение на епидемиологичната обстановка на гръцка територия. На останалите пунктове гръцките гранични власти временно пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На ГКПП Видин и на ГКПП Русе (с Румъния) трафикът е интензивен на вход и на изход за товарни автомобили. На ГКПП Силистра, ГКПП Оряхово и ГКПП Дуранкулак трафикът е нормален. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

На ГКПП Калотина, ГКПП Връшка чука и ГКПП Брегово (със Сърбия) трафикът на товарни автомобили е нормален. На трите пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на българските Олтоманци и Стрeзимировци.

На ГКПП Гюешево, ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево (със Северна Македония) трафикът на товарни автомобили е нормален. На влизане в Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. На излизане от Северна Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево - ГКПП Деве баир.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.