Вижте най-откачените забрани в света

Вижте най-откачените забрани в света

Различните страни, религии и култури в течение на времето са създали набор от табута и забрани, някои от които са, меко казано, странни. Вижте ги:

Дъвчене на дъвка

Не, чухте добре, дъвката е забранена в Сингапур. Има няколко версии за въвеждането на забраната за употреба на този продукт, който можете да закупите само в аптека, представяйки документ за самоличност. Според една от версиите, дъвка, изхвърлена от гражданин, е причинила неизправност в метрото и е причинила щети на милиони долари. Някои смятат, че забраната е въведена, за да се предотврати изхвърлянето на използваните дъвки върху земята и замърсяването на околната среда. Въпреки че не е известно точно защо дъвката е забранена в Сингапур, трябва да обърнете внимание на това, когато посещавате тази страна.

Децата не трябва да се слагат в проходилка

Проходилките, използвани почти по целия свят, за да ускорят процеса на обучение на малчуганите да ходят и по-лесно да направят първите си стъпки, са забранени в Канада. Тази забрана е мотивирана от факта, че проходилките забавят умственото развитие на децата и дори могат да застрашат живота им.

Не може да тупате килими

Всъщност това правило, което се прилага и в някои региони на Турция, се спазва особено стриктно във Великобритания. В тази страна не можете да си изтупате килима, но можете да изтръскате малка постелка преди 08:00 ч. сутринта.

Не може да се карате на лаещо куче

В Швейцария, една от най-стриктните държави по отношение на правата на животните в света, е незаконно да крещиш срещу лаещи кучета. Имайте това предвид, когато пътувате в Швейцария.

Не може да се мръщите

В Италия, която познаваме като страната на веселите, усмихнати хора или по-точно в Милано, е забранено да се мръщите. Този стар закон, който е в сила от много години, могат да нарушат само участниците в погребалните шествия и болничния персонал.

Не може да носите розов панталон

Причината е неизвестна, но във Виктория, Австралия, е незаконно да се носят розови панталони в неделя.

Децата не трябва да се кръщават със странни имена

В днешно време много родители се стремят да дадат на децата си уникални и оригинални, неподражаеми имена, но понякога това желание води до конфузни ситуации. В Нова Зеландия, Дания и Швеция има забрана да се дават странни имена на бебета, за да се избегнат подобни ситуации. Семейството трябва да избере име за детето си от списък, изготвен от държавата.

Не можете да шофирате без риза

В Тайланд е забранено шофирането на кола по тениска или потник. Ако ще шофирате, трябва задължително да сте облечен с риза.

Не можете да имате повече от 110 килограма картофи

В Западна Австралия не можете да съхранявате в дома си повече от 110 килограма картофи.

Източник: БГНЕС

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.