Вижте къде и как ще изпитват за шофьорска книжка (СНИМКИ)
3

Вижте къде и как ще изпитват за шофьорска книжка (СНИМКИ)

Изпитите за водачи на моторни превозни средства ще се провеждат в нова и самостоятелна сграда към Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА), която позволява да се сепарират потоците и да се произвеждат единствено изпити. В нея има общо 2 зали с по 13 работни станции, напълно електронизирани, което елиминира субективния фактор напълно.

Местата са с четири повече във всяка една от залите, стана ясно след инспекцията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на новите изпитни зали на ИА "Автомобилна администрация" в София.
Кандидатите ще могат да

научават резултатите от изпита непосредствено след неговото приключване

Осигурена е рампа за хора с увреждания и обособени места в залите за тях. Администрацията е отделена, което ще и позволи да върши свободно и спокойно работата си. Ефектът от разделянето на потоците в крайна сметка ще бъде, че ще могат да бъдат изпитвани много повече хора, коментира министър Тодоров.
На въпрос ще има ли разговори с бранша за увеличаване на часовете за кормуване, министър Тодоров каза, че темата е отворена и комуникацията продължава, за да се намери пресечна точка между това, което иска администрацията и това, което търси като ефект браншът. "На първо място трябва да се водим от идеята за безопасност и сигурност на пътя. Часовете трябва да са толкова, колкото са достатъчни, това да се случи. Лично аз съм

за увеличаване на часовете, но то не трябва да бъде самоцел

а синхронизирано с качеството на обучение", коментира транспортният министър.
Предстои ремонтирането на новата сграда за изпити към ИААА и в Благоевград, информира той.
На въпрос дали има напрежение на пристанище Варна, Тодоров коментира: "Напрежение трябва да има винаги от гледна точка на оперативната дейност до толкова, доколкото трябва да се търсят нови товари, нови пазари, за да могат работещите там да са спокойни, а и финансовите показатели на дружеството да бъдат добри. Категорично заявявам, че от гледна точка на съкращаване на персонала няма да има. Това е заявено и след срещата със синдикатите. Борда на директорите е уведомен за неговото решение", посочи министър Георги Тодоров.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.