0

К учетата са толкова различни, колкото и хората. Всяка порода е с различен характер и когато си избирате любимец не е лошо да се посъветвате със звездите. Всеки знак има различни определящи черти, така че е най-добре да проучите каква би била вашата съвместимост с „кучешкия зодиак“ и защо.

Активистът и посланикът на Американското хуманно общество Джийн Шафироф има прост отговор на този въпрос: „Те трябва да се разбират“, казва тя, „и това може да се случи с течение на времето, но трябва да имат разбиране един към друг. Обикновено хората харесват други хора, които са подобни (на самите тях) и това важи и за животните. Те харесват животни, с които могат да се свържат”, пише dama.bg.

 

Кучетата са толкова различни, колкото и хората. Всяка порода е с различен характер и когато си избирате любимец не е лошо да се посъветвате със звездите. Всеки знак има различни определящи черти, така че е най-добре да проучите каква би била вашата съвместимост с „кучешкия зодиак“ и защо.

Активистът и посланикът на Американското хуманно общество Джийн Шафироф има прост отговор на този въпрос: „Те трябва да се разбират“, казва тя, „и това може да се случи с течение на времето, но трябва да имат разбиране един към друг. Обикновено хората харесват други хора, които са подобни (на самите тях) и това важи и за животните. Те харесват животни, с които могат да се свържат”, пише dama.bg.

 

ОВЕН

Овенът е много вироглав знак, който притежава огромни лидерски качества. Следователно, вероятно би предпочел порода кучета, която отразява тези характеристики и е в състояние да го следва. Според Шафироф такива породи включват, но не се ограничават до немска овчарка, доберман и ваймаранер.

ТЕЛЕЦ

Телецът е лоялен и надежден знак, който предпочита по-фините неща в живота. Докато намирането на порода кучета, която е лоялна, е сравнително проста задача, има определени породи, които се считат за по-царствени. За този знак Шафироф препоръчва породи като боксер, кавалер кинг чарлз шпаньол и немски дог.

БЛИЗНАЦИ

За някои хора са най-подходящи спокойни кучета, докато на други им е по-удобно около такива, които са пълни с енергия и любопитство. Близнаците вероятно биха предпочели последния вид куче, тъй като самите те са любопитни и обичат да опитват нови неща. Някои породи кучета, които споделят този дух, включват брадато коли, френска болонка и португалско водно куче. Тези силно активни и енергични кучета винаги ще са готови за ново приключение.

РАК

Ракът е изключително ориентиран към семейството и приема много сериозно семейните отношения. Върховната лоялност е от изключително значение за Рака. Ето защо Шафироф казва, че английските булдози и ротвайлерите са страхотни семейни кучета, особено ако имате Рак у дома. Повечето хора имат образа на голдън ретрийвър в съзнанието им, когато мислят за добро куче за семейството, но въпреки несправедливата си репутация, ротвайлерите всъщност могат да бъдат много сладки и любвеобилни. Нещо повече - те са отлични кучета пазачи, което би било важно за Рака, защото този знак винаги иска да защити своите близки. Самата Шафироф има ротвайлер и отбелязва колко силна семейна връзка има между Бела и съпруга ѝ. „Съпругът ми би сложил Бела право в колата, а Бела ще седне на моето място, на предната седалка и ще се държи точно като съпруга“, спомня си активистката, смеейки се. Макар и чувствителен, този знак често може да бъде и раздразнителен, поради което чау-чау и чухуахуа могат да бъдат добър избор. Тези породи кучета определено могат да бъдат любящи, но често са придирчиви с кого създават връзки - точно като Рака.

ЛЪВ

Колкото и общителен да е, Лъвът е знак, който се нуждае от куче, което притежава чар и позитивност. Що се отнася до зодиакалната съвместимост, оптимистични и активни породи като кеърнтериер (като Тото от „Магьосникът от Оз“), дакел, померан и мопс биха се справили добре с Лъва. Тези породи са забавни и се нуждаят от собственик, който е също толкова щастлив и вълнуващ!

ДЕВА

Не е изненада, че Шафироф предлага няколко работещи породи кучета на Девата - бордър коли, хрътка, английски пойнтер, шетландска овчарка и испанско водно куче. Аналитичен, трудолюбив и решителен знак, Девата би оценила куче, което отразява собствените ѝ ценности. Но в нея, както и в тези породи има повече от тяхната продуктивност. „Намирам, че и Девите са много чувствителни“, казва тя. "Чувствителността не е задължително да се показва. Понякога хората са много чувствителни, но маскират това, точно както биха могли и тези кучета."

ВЕЗНИ

Везните са един от най-нежните знаци. Той обича равновесието и хармонията, поради което би се възползвал от връзка с куче, което е добродушно и пълно с любов. Докато някои хора се страхуват от по-големи кучета, те всъщност могат да се окажат по-топли и гушливи от по-малките. Нюфаундлендът е идеалният пример. Порасналият екземпляр може да тежи до 68 килограма или повече, но всеки експерт по кучета ще ви каже, че той е изцяло съставен от сладост и преданост. Други породи кучета, които Везните могат да харесат, според Шафироф, са бернски зененхунд и сибирско хъски.

СКОРПИОН

Скорпионът е истинска сила на природата, никога не се занимава наполовина с нищо. Той е находчив, смел и страстен. Само куче с равни количества от тези черти би могло да се свърже добре със Скорпиона. "Силният човек иска силно куче", казва Шафироф, поради което препоръчва блъдхаунд, булмастиф, голдън ретрийвър и питбул за Скорпиона. Някои от тези породи могат да бъдат плашещи, особено ако не знаете много за тях, но също така са много сладки. Шафиров повтаря популярната поговорка: „Няма лоши кучета, има лоши стопани“. Някои от тези кучета са по-непокорни от други, но Скорпионът определено може да се справи.

СТРЕЛЕЦ

Този знак винаги е душата на партито. Смехът му е заразен и всички искат да са около него. Обича да пътува, да приключенства и споделя положителния си поведение със света. Някои породи кучета, които имитират този вид личност, включват бостън териер, френски булдог, джак ръсел териер и ши цу. Тези кучета са забавни, знаят как да ви накарат да се смеете и могат да се адаптират много добре към нови ситуации. Така че, ако Стрелецът реши, че е време да намери следващото си приключение, тези кучета няма да имат нищо против.


КОЗИРОГ

Козирозите са жизнени и надеждни хора. Имат резервирана страна и висока оценка за дисциплината. Видът на кучето, което би било най-подходящо за Козирог, е това, което има спокойно поведение и не е шумно или суетно. Силно енергично куче вероятно би било твърде изморително за Козирога. Шафироф предлага белгийска овчарка, шар пей, пекинез, Родезийски риджбек и шиба ину. „Хората са склонни да описват шиба ину като независим“, казва активистката за права на животните. Съвпадение направено!

ВОДОЛЕЙ

Водолеят е уникален сред зодиите. Изключително оригинален, умен, независим и хуманитарен. Така кучетата, които се открояват, веднага биха привлекли Водолея и обратно. Вземете например лхаса апсо. Само да погледнете към дългата коса на това куче е поразително. Американският киноложки клуб описва темперамента на кучето като „радостен и палав“, „уверен и сложен“. Звучи като Водолея! Други породи кучета, които биха отговаряли на този знак включват коли, хаванска болонка, лабрадор ретрийвър и пудел.

РИБИ

Най-чувствителният знак и този с най-голямо въображение изисква най-любопитното, умно и добродушно куче. Независимо дали става въпрос за дълбоката привързаност на малтийската болонка или санбернара или интелигентността на кокер шпаньола, Рибите се нуждаят от другар, който обича да се гушка. Любовта между Рибите и кучето им ще бъде интензивна, тъй като тази зодия винаги отдава цялото си сърце на всичко, което ги интересува. Но не забравяйте, че докато тези предложени породи за вашата личност могат да ви помогнат и да ви насочат към идеалния ви кучешки партньор, най-важно е индивидуалното куче. "Не се нуждаете от чистокръвни“, настоява Шафироф. Нейната откровена и единствена цел? "Просто осиновете куче!"