Четири институции проверяват декларациите от КПП-та

Четири институции проверяват декларациите от КПП-та

Четири институции проверяват данните в декларациите, с които се минават през КПП-та, по входовете и изходите на градовете. 

"Служители от Национална агенция по приходите, Национален осигурителен институт, Агенцията по заетостта и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” следят какво са попълнили шофьорите", обясни вътрешният министър Младен Маринов в отговор на депутатски въпрос.

Личните данни в декларациите се обработват само за целите на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, а събраните бланки се съхраняват в районните управления към областните дирекции. Декларациите, както и данните от тях, ще се пазят до края на противоепидемичните мерки. Когато документът е доказателство по образувано досъдебно производство, той ще се пази до приключване на съдебния процес. От Инспекцията по труда вече установиха несъответствия в подадените по КПП-тата декларации. Само за ден бяха засечени 55 души, регистрирани като безработни, но посочили, че преминават КПП-то, за да отидат на работа.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.