Вижте кои са 20-те най-страшни серийни убийци в историята

Вижте кои са 20-те най-страшни серийни убийци в историята

Светът познава множество серийни убийци. Списъкът с хора, извършили ужасни престъпления, е безкраен. Но има и такива, за които целият свят научава - които чрез извършването на тези престъпления, са наранили цялото човечество. Вижте 20 от най-злите и същевременно популярни серийни убийци, които светът е виждал някога.

1. Зодиакът

Убиецът сам измисля името си, посредством писмата, които изпраща на пресата. Той изпраща шифри, които да бъдат разкодирани. За съжаление, само един от тези кодове е разкрит. Зодиакът извършва престъпленията си в Калифорния в края на 1960-те и началото на 1970-те. Той твърди, че е убил 37 души, но вестниците му приписват единствено 7 смъртни случая. Досието му все още е отворено и случаят не се води за "разкрит".

2. Доналд Хенри Гаскинс

Гаскинс потвърждава, че е убил между 80 и 90 души, измъчвайки и осакатявайки ги. Той започва да убива през 1969 година. Издирва пътуващи на стоп край магистралите на Южна Америка. По някое време той има "сътрудник", който е свидетел на престъпленията и който по-късно го предава на полицията. Доналд е осъден на смърт, но по-късно присъдата му е променена на доживотен затвор без никакво право на помилване. Гаскинс добавя още едно убийство към досието си, докато е в затвора, което го прави единственият човек, убил свой съкилийник, също осъден на смърт.

3. Цутому Миазаки

Заради отвратителните си престъпления той получава множество прякори, един от които е "Човешкият Дракула". Миазаки отвлича малки момичета, убива ги, след което се отдава на сексуални действия с труповете им. При един от случаите, той не само пие кръвта на жертвата си, но и изяжда ръката й. Освен това, убиецът взема със себе си части от телата на жертвите като трофеи, които по-късно изпраща на пострадалите семейства. Баща му се самоубива, а Миазаки е обесен през 2008 година - на 45-годишна възраст.

4. Тед Бънди

Тед Бънди е американски сериен убиец и некрофил, който отвлича и изнасилва жертвите си. Той извършва престъпленията в различни щати в Америка и признава, че е убил 30 жени. Освен това, има навика да се връща на местопрестъплението и да извършва сексуални действия с жертвите си. Бънди обезглавява най-малко 12 души като оставя главите им в апартамента си - като трофеи. 42-годишният Бънди умира на електрическия стол през 1989 година. Неговият адвокат казва - "Тед е самата дефиниция за безсърдечно зло".

5. Джак Изкормвача

Истинските убийци или убиец никога не са идентифицирани. Името става популярно заради това, че жертвите са били откривани с липсващи органи, а съдейки по процедурата, по която са убити, е изглеждало, че убиецът има хирургически опит. Джак Изкормвача убива проституиращи жени в бедните квартали на Лондон в периода 1888-1891.

6. Луис Гаравито

Наречен от медиите "Звярът", колумбиецът Луис Гаравито е един от най-известните серийни убийци. Той признава, че е измъчвал, изнасилил и убил 147 млади момчета. Но се счита, че броят на жертвите е много по-голям - 300. Той е обвинен в 139 престъпления, което му носи 1853 години затвор. Колумбийският закон ги намаля на 30, а присъдата влиза в сила през 1999 година. Възможно е да бъде освободен по-рано заради добро държание и съдействие.

7. Ахмад Сураджи

Индонезиецът признава, че е убил 42 момичета и жени в периода 1986-1997. Като част от ритуала си, той ги погребва до кръста. Органи са открити в области с посеви от захарна тръстика. Сураджи е осъден на смърт чрез разстрел през 2008 година.

8. Александър Пичушкин

Неговите жертви са бездомни мъже, които той примамвал у дома си в замяна на почерпка с водка. Счита се, че е убил 49 души, повечето от които е удрял с чук в главата. Той споделя, че искал да покрие броя на цифрите от дъската за шах - 69. Това му носи прякора "Шахматният убиец". Освен това се счита, че той се е "съревновавал" с друг руски сериен убиец - Андрей Чикатило, който през 1992 година е обвинен в 53 убийства. Това е и същата година, през която Александър започва да убива.

9. Андрей Чикатило

Андрей, Ростовският канибал, веднъж казва - "Когато използвах нож, изпитвах физическо успокоение. Знам, че има нещо сбъркано в мен. Аз съм грешка на природата". Той е отговорен за сексуален тормоз, убийство и осакатяване на 53 жени и деца в периода - 1978-1990 в Русия. След залавянето му през 1992 е осъден да бъде убит чрез разстрел през 1994.

10. Чарлз Едмънд Кулен - Ангелът на смъртта

Кулен работи в множество болници, защото е уволняван от всяко място, на което започва, заради лошо поведение. Той признава за убийство на 40 възрастни пациента в Ню Джърси за периода 1984-2003 година. Той отравя пациентите си до смърт с различни медицински лекарства. По-късно Чарлз разказва, че е искал да освободи пациентите от страданието и болката, които изпитвали. Експертите сочат, че той има повече от 300 жертви. Кулен получава доживотна присъда.

11. Патрик Уейн Киърни

Той извършва престъпленията в периода 1975-1977. Киърни имал високо IQ, но веднъж заловен, той признава за 32 убийства на хомосексуални мъже. Той изоставя телата им по магистралите в Калифорния като преди това ги опакова в торби за смет. Обвинен е в извършването на 21 убийства, но получава доживотна присъда заради признанията си.

12. Денис Рейдър

Между 1974 и 1991 Денис Рейдър убива 10 души в Уичита, Канзас. Техниката му била да преследва жертвите си, след което да нахлува в домовете им, да връзва крайниците им и да ги души. Той изчезва през 1988, но се завръща през 2005 година, когато изпраща CD на пресата, което помага за залавянето му. Рейдър признава за всички престъпления и излежава 10 доживотни присъди с първа възможна дата за освобождаване - 26.02.2180.

13. Джон Джордж Хай

Джон Джордж Хай извършва престъпленията си през 1940-те. Той е обвинен в убийството на 6 души, въпреки че признава убийството на 9. Той е професионален мошеник, който примамвал богати хора с чар и измама, след което ги завеждал в един луксозен апартамент, където ги застрелвал. След убийството, той разтваря телата на жертвите си в сярна киселина, а по-късно поправя документи, в които да изглежда така, че богаташите са продали своите притежания и спестявания на него. Осъден е на смърт и обесен през 1949.

14. Пол Ноулс

По-познат като убиецът Казанова, Ноулс използва чара си, за да накара жертвите си да му повярват и по-късно да ги убие. Той убива 18 души, въпреки че се твърди, че може и да са повече. Жертвите му включват жени, мъже и деца. Пол в крайна сметка е убит от агент на ФБР през 1974, докато се опитвал да избяга.

15. Уилям Бонин

В периода 1979-1980 Уилям изнасилва, измъчва и убива най-малко 21 мъже. Той изоставя телата им по магистралите в Южна Калифорния. След като е обвинен за убийството на 14 души, той е екзекутиран с летална инжекция през 1996. Преди убийството му той не спира да показва садистичната си страна, когато кореспондира с много от семействата на жертвите си, обяснявайки им как са реагирали децата им на неговото измъчване.

16. Айлийн Уорнос - Чудовището

Нейната история позволява на Шарлийз Терон да спечели награда. Тя играе ролята на Айлийн във филма от 2003 "Чудовището". Докато работи като проститутка, Айлийн убива 7 мъже във Флорида заради парите им, а по-късно признава, че ги е застреляла, твърдейки че всеки от тях или я е изнасилил или е имал намерение да я изнасили. Тя е убита с летална инжекция през 1992.

17. Джефри Дамър

Джефри Дамър е отговорен за осакатяването на 17 мъже и момчета в периода 1978-1991. Освен това, Дамър се отдавал и на некрофилия и канибализъм, тъй като често готвел части от жертвите си и ги изяждал. Той е заловен, след като една потенциална негова жертва успява да го надвие и да избяга. Дамър получава 15 доживотни присъди през 1992, но е пребит от съкилийник 2 години по-късно.

18. Джон Уейн Гейси

Грейси извършва престъпленията си в периода 1972-1978 в Чикаго, Илиноис. Той извършва сексуални издевателства и убива 33 тийнейджъра и млади мъже. Гейси привлича жертвите си в дома си с обещанието за работа или пари, след което ги души. Той погребва 26 от жертвите си под къщата си, а останалите хвърля в една река. Осъден е за 33 убийства и прекарва 14 години в затвора, преди да бъде убит с летална инжекция на 10.05.1994.

19. Томи Лин Селс

Томи Селс е може би най-опасният тексасец на всички времена. Той потвърждава, че е убил най-малко 70 души. Томи извършва брутални убийства в периода 1985-1999. Една от жертвите си - 13-годишно момиче, той пронизва с нож 16 пъти. Селс прониква в дома на едно 10-годишно момиче, пронизва го с нож и го оставя да умре само в раните си. Въпреки раните си, тя успява да оцелее и дава детайлно описание на Томи в полицейското управление. Той е осъден на смърт.

20. Педро Родригез Фило

Арестуван през 1973 година, по-късно (през 2003) Педро е обвинен в убийството на най-малко 71 души и е осъден на 128 години затвор. Той е само на 14 години, когато извършва първото си убийство. В затвора екзекутира собствения си баща, който също лежи за убийство. Фило убива 47 съкилийници по време на престоя си в затвора. Непрекъснатите му убийства му довеждат нова присъда - 400 години затвор.

Източник: framar.bg

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.