0

В секи от нас си има своите особености и предпочитания, но не всеки е роден за художник, адвокат, златар или доктор например. Вижте кои професии и спортове се отдават на различните зодии:

Всеки от нас си има своите особености и предпочитания, но не всеки е роден за художник, адвокат, златар или доктор например. Вижте кои професии и спортове се отдават на различните зодии:

Овен

Овните обикновено са си избрали посоката, в която ще се развиват от ранно детство. Точно те са тези деца, което на въпроса „Какъв ще станеш, като пораснеш“, твърдо отговарят лекар или полицай. От тях лъха увереност и самочувствие и се справят отлично с ръководните постове. Добре се чувстват в професията на полицая, на лекаря, на ветеринаря /обичат животните/, зъболекар и хирурга. Мускулестото им тяло обещава отлична спорта кариера в областта на баскетбола, волейбола и ватерполо. От анатомична гледна точка овен се свързва с глава и мозък, кой ли ще се учуди, че световната шампионка по шахмат Антоанета Стефанова е овен.


Телец

Банкер, счетоводител, бизнесмен, всичко с материална насоченост. Добрата печалба води до спокоен живот. Биха се отдали на бизнес където ще има бърза възвращаемост на вложените средства. Например ресторантьорство, като можете да сте сигурни, че в менюто наред със „специалитет на главния готвач“ ще присъства „изненадата на собственика“. Обичат да си похапват и са отлични кулинари. Не се противят на рутината и еднообразието, харесват стабилността. Могат да се изявят в областта на музиката- телеца е знака на гласовите възможности. Те са добри златари, бижутери, цветари, фермери. Обичат комфорта и касичката на малкия телец, ще е винаги пълна, с годините ще се стреми към натрупване в банковия сейф, и често ще го посещава, за да разглежда и подрежда съкровищата си.

Близнаци

Комуникации, общуване, работа, свързана с пътуване. Писател, журналист, репортер, рекламен агент, мениджър, радио водещ. Дар – словото на няколко езика и всичко е в пряка зависимост от планетата Меркурий, която е най-добрият проводник за идеите на този знак. Умствената работа е за предпочитане, идеални писатели умеещи да се изразяват правилно и да си играят с думите – сценаристи, поети, преводачи. Колективен спорт – футбол, там ще има възможност за пряко общуване с противника, съотборника. Издължените форми, както и добре развитите ръце, ключица и рамена ще му помогне да бъде добър и в тенис на маса, бадминтон.

Рак

Раците се изявяват като добри държавници и управители. Ценят обучението, изкуствата, но като че ли работа в тесен семеен кръг ще ти удовлетвори в пълна степен. Стабилна връзка със семейството, родината, дома, познатите неща и където и да се намират, винаги се връщат у дома. Родителите са тези, които трябва да помогнат на чувствителното си раче да избере професия. То няма намерение да пораства, добре му е у дома, и ще остави решението в ръцете на мама и татко. Добре работят с децата, детски лекари и психиатри, акушери, медицински сестри, бавачки. Спортът е задължителен, за да се чувстват защитени – бойни изкуства, а плуването тренира волята.

Лъв

Мразят еднообразието и монотонността, може да учат, но на всяка цена трябва да са първи. Трябва да е обществено значима и забележима професия, да са аплодирани и да им се оказва внимание. Добри режисьори, артисти, спортисти, дипломати, политици, винаги нагоре по стълбицата. Една жена лъв, може да гради самочувствие и на кариерата на съпруга си. Много им отива да са първи дами, да са министерши и дъщери и съпруги на генерали. Голямата гордост им пречи да участват в колективен спорт. Понеже имат силни ръце и яки мускули, плуване, гребане и тенис ще е най-доброто за тях, разбира се и увенчано със златен медал. Те се целят единствено и само към върха.

Дева

Влече ги, учението и всичко е дълбоко обмислено и обикновено избора на професия е доста удачен. Това са работохолиците на зодиака. Може да работят до последна капка сила. Можа да са служители в телекомуникационна компания, да са акушери, лекари, инженери, телефонни техници, енергетици. Могат да работят сами, но и добре се вписват в колектива. Фармацевтика, бърза помощ, медицинска сестра. Възможно е да се насочи към служба в държавната администрация, или да участва в специални групи, където ще се взимат важни решения за съдбините на народа. Те виждат нещата в дълбочина и детайлите се оглеждат внимателно. Добре биха са справили като детективи и следователи. Спорта е шахмат и всички игри изискващи, стратегия, нападение, защита, но в никакъв случай хазарт, освен ако Нептун не е в 5-ти дом.

Везни

Обичат да се усъвършенстват. Да се укрие информация е равно на престъпление за тях. Отлични са в правото, съдебната система и следствието. Добре е да учат музика, мода, кино, балет, въобще всички изкуства. Добри декоратори, моделиери, фотомодели, манекени, собственици на студио за красота. Ще обръщат много внимание на външния си вид, и най-вероятно любимото им място след тежкия ден, ще е фитнес залата. Не са от най-запалените спортисти, но ако ще спортуват то би било добре да е спорт свързан с изкуство, като фигурно пързаляне и балет.

Скорпион

Ако прояви позитивните качества на своя знак, ще бъде учител за цял живот, ще спомага за трансформацията на света и човека. Баланса на разум и емоция помагат да бъде обективен и да не се влияе от моментни настроения: Моряк, човек управляващ чужди пари, банка, хирург, фризьор, всички професии свързани с преобразуване, трансформация. Акушер – гинеколог /началото/, погребален агент /края/ там където започва и свършва този етап от живота, окултизъм, психология, философия, тайните на отвъдното и смъртта. А не е изключено и поради страхотния глас, който имат да се изявят и в музикалния бранш. Спорта и спортната злоба няма да са му чужди. Ще обичат рисковите спортове, ще се много издръжливи-спортна гимнастика, културизъм, бойни изкуства, фигурно пързаляне, ски.

Стрелец

Образованието е път към духовно израстване. Могат да учат право, религия, философия. Добри оратори и организатори. По броя на чуждите езици, може да установите дали човек има Асцендент, Слънце или Луна или стелиум в стрелец или осезаемо присъствие в 9-ти дом. Професията трябва да е динамична, да се избяга от рутината. Динамиката е тази която ще съхрани интереса на стрелеца. Сфери на изява: политика, икономика, хотелиерство. Добри преводачи, мисионери, лекари, пътешественици, спортисти, адвокати, писатели, журналисти т.н. Физиката им е подходяща за лека атлетика, маратон, скок на дължина, както и скок на височина и биатлон и фигурно пързаляне.

Козирог

Два типа са децата козирози. Първия тип – от малки са наясно с това какво искат да се занимават, в каква сфера ще се развият. А другият тип е безпомощност, зависимост от родителите. Ако детето ви е от втория тип, ще трябва да го окуражите и да го насочите вие. Нуждае се от област, която е продуктивна, резултатна и сигурна. Не обича големи колективи, това е доста изявен индивидуалист и ще се стреми към кариера, която да зависи от самия него. Справя се добре във фермерството, строителството и администрацията, финансите, архитектурата. Ако има управител на 8-ми дом в 12 дом ще се изяви в политиката и правото. Все пак всичко зависи от останалите показатели за професия в хороскопа. Не са от най-добрите спортисти, но си има и изключения. Жената козирог е като червеното вино, притежава красота и прекрасен аромат, който с годините я прави още по-красива – Марлене Дитрих.

Водолей

Високо отговорни, дисциплинирани, държат на думата си. Добре работят в екип и винаги внасят идеи, нов полъх и творчески поглед. Могат да работят в сферата на образованието, педагогиката, да правят изобретения и рационализации, инженери, работа с новите технологии, компютри, сателити. В дома си задължително трябва да имат кабинет или свое кътче, недокоснато от чужда ръка и поглед. Дайте свобода на този творчески дух и той ще ви смае с чудеса. Ако се увлича от нови технологии със сигурност живота си ще направи поне едно изобретение, пък било и то, само един тирбушон който сам да отваря бутилките. Има усет за цветове и синхронизирането им, може да пробва да рисува върху коприна. Всичко което прави, няма да бъде като другите. Винаги ще е нетрадиционно и изумително новаторско. Може да бъде артист- да лее стъкло, да прави бижута, скулптори, уникати. С една ключова дума обобщавам, те са изтъкани от въображение. Ще обичат да пътуват и непредсказуемото и уникалността, може да ги направи велики като футболистите Стоичков и Бербатов.Ще се изявяват и добре на телевизионния екран като водещата Гала и шефката на Канал 1- Вяра Анкова и уникалната Шакира.


Риби

Интуиция и богат вътрешен свят. Не могат да работят със строго работно време, да гонят срокове. Справят се отлично с възложените задачи, но следват свой си ритам. И този е знака на хората на изкуствата, в тях блести таланта на музиканти и художници. Добри по-характер, милосърдни и добре работят в медицината, педагогиката. Проявяват интерес към необичайните неща, към чудесата на света, към тайните на Вселената. Имат богати сънища, интересуват се от прераждане, астрология, езотерика. Шестото им чувство ги направлява. Добри танцьори и в музиката умират и се раждат. Може да свирят на китара в своя група, а нощем да имат дежурство в болницата, или да четат книга за сънищата, докато са на риболов. Работа: банкерство, петрол, бизнес с чужденци, психология. Често рибите избират пътя на емиграцията, независимо в коя държава са родени и с какви финанси разполагат.