0

Р итъмът ни на живот се променя с възрастта и влияе на всяка клетка в тялото ни. Учените са доказали, че най-доброто време за упражнения е рано сутрин, ако сме на 20 или 30, на обяд - ако сме на 40 или 50, и от 14:00 до 17:00, ако сме на възраст над 50 години. Най-доброто време от деня за правене на любов също зависи от възрастта.

Ритъмът ни на живот се променя с възрастта и влияе на всяка клетка в тялото ни. Учените са доказали, че най-доброто време за упражнения е рано сутрин, ако сме на 20 или 30, на обяд - ако сме на 40 или 50, и от 14:00 до 17:00, ако сме на възраст над 50 години. Най-доброто време от деня за правене на любов също зависи от възрастта.

Средата на деня е идеалното време за правене на любов от хора, които не са на възраст над 30 години. Двойките на възраст от 30 до 40 години трябва да се фокусират върху сутрешните удоволствия, докато по-възрастните двойки трябва да наблегнат на върху вечерните удоволствия, казва д-р Пол Кели, клиничен изследовател от университета в Оксфорд. След много изследвания той е изчислил идеалното време по часове за правене на любов от представителите на различните поколения, предаде Нова ТВ.

Ако сте между 20 и 30 години – 15:00 ч.

Тогава е пикът на сексуалната енергия за хората на тази възраст.

Ако сте между 30 и 40 години - 08:20 ч.

„През тези години вече сме свикнали да се събуждаме по-рано и „действието в леглото“ няма да е немислимо. Д-р Кели казва, че 8:20 ч. е идеалното време за тази страст, защото слънчевата светлина увеличава тестостерона както при мъжете, така и при жените.

Ако сте между 40 и 50 години - 22:20 ч.

За тези в „най-добрите години“ е идеално да правят секс преди лягане. Колкото по-възрастни стават хората, толкова по-бързо си лягат и д-р Кели препоръчва малко страст, преди двойките да се унесат в „праведен сън“.

Ако сте между 50 и 60 години - 22:00 ч.

Идеално време за размяна на нежности за тези, които са навлезли в „късното лято на живота“. Д-р Кели предупреждава, че членовете на тази възрастова група трябва да избягват сутрешния секс, тъй като това може да доведе до внезапен скок на кръвното налягане и да причини инфаркт.

Ако сте над 60 - 20:00 ч.

По време на оргазъм се освобождава окситоцин, известен също като хормон на събуждането. Тъй като възрастните хора обичат да си лягат по-рано, д-р Кели препоръчва интимност четири часа преди полунощ.