Вижте какво се случва след 1 година консумация на Витамин D

Вижте какво се случва след 1 година консумация на Витамин D

Добавките с витамин D и омега-3 не могат да намалят хроничното възпаление в организма. Това сочат последни проучвания.

Новото изследване е насочено към определянето на биомаркер нива на няколко възпалителни индикатори при хора, като приемат или не приемат витамин D и омега-3, или рибено масло. Какво се е случило след 1 година консумация на тези две вещества разказва д-р Карън Костенбаер - директорът на лупус програмата в отдела по ревматология, възпаление и имунитет в болницата в Бригъм и автор на изследването.

След 1 година проучването не установило никаква разлика в нивата между двете групи, казва д-р Карън Костенбаер - директорът на лупус програмата в отдела по ревматология, възпаление и имунитет в болницата в Бригъм и автор на изследването.

Защо са важни маркерите за възпаление?

Възпалението е ключов прогностичен маркер на няколко животозастрашаващи състояния - особено тези, свързани със стареенето и затлъстяването. Те включват сърдечносъдови заболявания, сърдечна недостатъчност, остеопороза, някои невродегенеративни състояния (включително болестта на Алцхаймер), диабет и някои видове рак. Много хора използват добавки с витамин  D и рибено масло за намаляване на системното възпаление и за предотвратяване на появата на такива състояния. Въпреки това, изследователите от новото проучване установили, че нито витамин D, нито рибеното масло може да намали системното възпаление, и в някои случаи, възпалителните маркери са всъщност по-високи при хората, когато приемат тези добавки, отколкото при тези, които не ги приемат.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.