0

А ко искате да запазите колкото се може повече хранителната стойност на яйцата, поставете ги в тенджера и ги сварете. Много хора правят грешката да варят яйца, като ги поставят директно в кипящата вода тенджерата. За да бъдат яйцата по-вкусни и нежни, а черупките лесно да се отлепят, е важно да се направи още една стъпка, съветват готвачи.

Ако искате да запазите колкото се може повече хранителната стойност на яйцата, поставете ги в тенджера и ги сварете. Много хора правят грешката да варят яйца, като ги поставят директно в кипящата вода тенджерата. За да бъдат яйцата по-вкусни и нежни, а черупките лесно да се отлепят, е важно да се направи още една стъпка, съветват готвачи.

Много хора смятат, че варенето на яйца е много лесно. Просто трябва да сложите малко вода в тенджера, да сложите яйца и да готвите около 10 минути. В резултат на това яйцата, приготвени по този начин, не само много трудно могат да се обелят, но и не са с много добър вкус. За да имате отличен резултат, първо яйцата трябва да бъдат оставени да киснат в студена вода за около десет минути. Така че, по време на варенето ,яйцата няма да се напукат и в резултат ще се окажат много нежни и приятни на вкус, освен ако не бъдат преварени.

Също така, след сваряването не забравяйте да потопите отново яйцата в студена вода, за да помогнете за лесното отстраняване на черупките.