Вижте как строят „Хемус“ между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч (ГАЛЕРИЯ)
10

Вижте как строят „Хемус“ между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч (ГАЛЕРИЯ)

Напредва строителството на АМ "Хемус" в участъка между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". В момента в трасето се извършват изкопи и насипи, работи се по големите съоръжения - мостове , виадукти, пътни възли, подлези и надлези.

Мобилизирани са 69 верижни, 23 комбинирани и 7 колесни багера, 33 булдозера, 14 бетоновоза, 5 бетонпомпи, 31 валяка, 13 влекача, 6 грейдера, 18 водоноски, 11 дъмпера, 2 кулокрана, 12 крана, 2 камиона с кран, 3 телескопични товарача, 21 фадроми, 3 трошачки, 257 самосвала, 2 рециклатора и 5 пилотни машини.

Изграждането на трасето между Боаза и връзката с пътя Плевен - Ловеч е разделено на 3 участъка. В 51,5-километровата отсечка ще има 17 виадукта, 5 моста, 5 пътни възела, 9 надлези и подлези и един тунел.

Участък 1, с дължина 15,26 км, започва от Боаза и ще е до пресичането с пътя Луковит - Угърчин, включително пътен възел "Дерманци". Предвижда се в него да има два пътни възела, четири мостови съоръжения и 2 виадукта. Строително-монтажни работи се изпълняват в три подучастъка. В първия то е около 25,5%, във втория - около 59,5%, а в третия - около 2%.

Участък 2 започва в края на пътен възел "Дерманци" и е до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, включително пътен възел "Каленик". Дължината му е 19,2 км и в него ще има 2 пътни възела, 9 виадукта, мост над река Каменица и тунел с две отделни тръби. Изпълняват се дейности във връзка с откриване на строителната площадка.

В Участък 3, с дължина 17,08 км, ще има един пътен възел - "Плевен", който ще в края на тази отсечка, която ще стига до връзката с пътя Плевен - Ловеч. В него ще има 6 виадукта и 9 надлеза и подлеза. Изпълнени са около 7,5% от предвидените строително-монтажни работи на това трасе.

От АПИ посочват, че цялостното изграждане на АМ "Хемус" до 2024 г. е основен приоритет на правителството. В момента в експлоатация са участъците от София до Боаза и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина от около 180 км. Неизградената част, от п. в. "Боаза" до с. Белокопитово, ще свърже вече изградените участъци от двете страни на магистралата.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.