Вижте как ще учат студентите във ВТУ в условия на COVID-19

Вижте как ще учат студентите във ВТУ в условия на COVID-19

Ректорът на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов издаде заповед, с която определя кои студенти на висшето училище ще учат присъствено и кои хибридно през настоящата учебна 2020-2021 г в условия на COVID-19.

1. Учебните занятия през зимния семестър на учебната 2020-2021 година за студентите след средно образование в редовна форма на обучение да се провеждат присъствено при спазване на седмичното разписание и противоепидемичните мерки.

2. Учебните занятия през зимния семестър на учебната 2020-2021 година за студентите, обучаващи се за придобиване на образователно-квалификационна степен „магистър“ след висше образование (редовна и задочна форма на обучение), както и за специализантите от Центъра за квалификация (редовна и задочна форма на обучение) и от Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти (частично присъствена форма на обучение) да се провеждат чрез смесено обучение при спазване на графика на занятията по следната схема: 1/3 присъствено и 2/3 електронно (с отдалечен достъп).

3. Преподавателите се задължават да обезпечат съответния хорариум по учебните дисциплини за зимния семестър на уч. 2020-2021 г. с електронни средства за обучението на студентите и специализантите съгласно Правилника за организация и провеждане на електронно (с отдалечен достъп) обучение, полагане на изпити и видеоконферентна защита на дипломни работи във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, приет с решение на АС № 10/27.07.2020 г.

4. При промяна на местната епидемична обстановка деканите на факултетите и директорите на основните и на обслужващите звена, в които се провежда обучителен процес, да предложат решение за начина на провеждане на учебните занятия през този период, което се съгласува със заместник-ректора по учебната дейност и се утвърждава от ректора. Решенията се публикуват в електронните страници на основните и на обслужващите звена.

5. Всеки преподавател трябва да публикува своевременно в електронната система Е-преподавател информация за начина на провеждане на изпитите – присъствено или електронно, по съответните дисциплини за всички форми на обучение.

6. Процедурите за заемане на академични длъжности и публичните защити на дисертационни трудове да се провеждат присъствено при спазване на всички противоепидемични мерки, а при невъзможност – онлайн.

7. След тържественото откриване на академичната година до края на зимния семестър на учебната 2020-2021 година ограничавам организирането на масови мероприятия във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Събитията може да се провеждат само след писмено разрешение от ректора и при спазване на въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

8. Във връзка с присъственото провеждане на учебни занятия, изпити, процедури, публични защити и предстоящи събития възлагам на помощник-ректора да създаде организация за спазване на въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.