Видеоигрите лишават младите хора от секс

Видеоигрите лишават младите хора от секс

Имаше време, когато младостта беше синоним на непринуден секс. За колежаните забиването на мацки наоколо обикновено вървеше ръка за ръка с първия вкус на живот далеч от дома.

Сега ново проучване установява, че времената се променят и това няма нищо общо с пандемията от коронавируса. Изследователи от университета Рутгерс казват, че по-малко млади хора правят спонтанен секс. Но какво движи това по-резервирано поведение, задава въпрос „Стъди Файндс“. Отговорът е - по-малко пиене и повече видеоигри. Авторите на изследването добавят, че тенденцията е еднаква както при мъжете, така и при жените.

Друга голяма обществена промяна, която допринася за “оставането на сухо“, е фактът, че все повече хора живеят у дома. От 2007 до 2017 г. изследователите установяват, че броят на мъжете на възраст между 18 и 23 години, които правят небрежен секс през даден месец, е спаднал от 38 на 24 процента. За младите жени този брой е спаднал от 31 на 22 процента.

Най-големият фактор, движещ спада и при двата пола, изглежда е намаляването на консумацията на алкохол. Това важи особено за младите мъже. Изследването установява, че по-малкото пиене води до една трета от спада на сексуалната активност през тези десет години. В същото време нарастването сред младите мъже на популярността на видеоигрите, обяснява 25 процента от промяната в поведението им. Екипът добавя, че увеличението на младите мъже, живеещи с родителите си, представлява малко над 10 процента от спада в случайния секс. Просто казано, изследователите казват, че младите възрастни „остават деца“ за по-дълги периоди от живота си.

„Младите хора приемат ролите на възрастни по-късно в живота си и зависят от родителите си за по-дълги периоди“, казва съавторът на изследването Лей Лей в университетско съобщение. „Намаляващата ангажираност към непринуден секс сред тази възрастова група може да е друг признак за забавен преход към зряла възраст.“

За младите дами изследването установява, че по-малкото пиене е причина за около 25 процента от намаляващите им сексуални мераци. Любопитното е, че по-малкото алкохол е единственият важен фактор, допринасящ за по-малко секс при жените. Колежанките все повече използват интернет, а засиленото им желание за игри не оказва същото въздействие върху сексуалния им живот, както при мъжете.

Изглежда, че репутацията на алкохола, водещ до секс, ще остане непокътната. Изследователите казват, че шансовете на младите мъже, които пият ежедневно, да правят непринуден секс, са близо 5,5 пъти по-големи от тези на мъжете, които не пият.

„Новото поколение млади хора стана по-индивидуално и по-малко социално в реалния живот, но по-ангажирано със социалните медии и мрежите за онлайн игри“, добавя Лей, асистент по социология в Рутгерс. „Промените в начина, по който младите хора се социализират, засягат възможността им да правят непринуден секс, който често служи като изпитание или репетиция за дългосрочни романтични връзки.“

Проучването установи, че липсата на пари не вреди на шанса за секс. Финансовата несигурност не оказва голямо влияние върху шансовете за небрежен секс. Нито пък увеличеното време, прекарано в гледане на телевизия.

Източник: БГНЕС

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.