Веселин Тодоров: ЦИК ни предлага тежък договор, притиснати сме до стената

Веселин Тодоров: ЦИК ни предлага тежък договор, притиснати сме до стената

Договорената цена между „Смартматик“ и ЦИК за 1500 машини е около 8,2 млн. лв

Предложеният от ЦИК на „Сиела Норма“ договор за предстоящите парламентарни избори е много тежък за фирмата и съдържа неизпълними условия. Това заяви пред БНР изпълнителният директор Веселин Тодоров.

„В момента сме притиснати до стената - договор за обслужване още нямаме“, каза той. „Договорът е толкова тежък, че съм склонен, ако някой има желание, да се обади днес в офиса и да го поеме този договор“, декларира Тодоров. 

„Сиела Норма“ ще изпълни софтуерната работа, поясни изпълнителният директор на компанията.

„А пък този някой да вземе цялата печалба - договорът е за 4 350 000 лв. Ние за 300 000 ще изпълним договорената между „Смартматик“ и ЦИК цена за софтуерното обслужване. Разбира се, този някой трябва да ни замести в нашите задължения.“

Според Тодоров има много фирми, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в договора. И добави: „Нас да ни освободят от тази тегоба и да не бъдем повече тормозени с тези задължения". "Ще преговаряме. Има условия, които са неизпълними за нас“, подчерта Тодоров. „Ние се съгласихме да излезем на загуба. Пряката загуба е около 200-250 хиляди лева“, уточни той.  От този договор обаче по думите му трябва да останат и 250 хиляди лева печалба, която да покрие общите разходи.

Договорът съдържа много тежки клаузи, категоричен е Веселин Тодоров, който даде пример - всяко нарушение, колкото и малко да е то, би коствало 10 000 лева. „Може накрая да се окаже, че трябва да платим десетки хиляди неустойка“, коментира Тодоров.

Цената, договорена от „Смартматик“ и ЦИК за 1500 машини е около 8 200 000 лева, поясни още той. Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота, съобщи изпълнителният директор на „Сиела Норма“.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.