0

А ктьорът Веселин Плачков се превърна в посланик на доброто, като се нае да занесе 200 предпазни шлема за медиците от УМБАГ "Д-р Георги Странски" гр. Плевен, дарени от Авиационно-космически форум.

Актьорът Веселин Плачков се превърна в посланик на доброто, като се нае да занесе 200 предпазни шлема за медиците от УМБАГ "Д-р Георги Странски" гр. Плевен, дарени от Авиационно-космически форум.

Сдружението с нестопанкса цел, създадено от преподаватели и докторанти на Физически Факултет на Софийски университет, в която членуват преподаватели от различни университети и БАН, инженери, студенти и ученици, е разработило свой собствен проект за шлемове, които са леки и удобни за работа и не наранява кожата на лицето, като при това попива потта по челото на лекарите и медицинските сестри, които го използват.

До момента са дарени 4000 от предпазните средства на болнични заведения в София и Плевен, сред които ВМА, Инфекциозна болница София - СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров", УМБАЛ "Св. Иван Рилски", УМБАЛ "Св.Ана“, УМБАЛ „Д-р Георги Странски" гр. Плевен и др